Societat

L'Assemblea de Docents de Mallorca decideix suspendre temporalment la vaga

Menorca, Eivissa i Formentera han de ratificar la decisió i un cop hagin votat, es decidirà quan es reprèn el curs escolar

La negociació amb la Conselleria d'Educació seguirà com estava previst i es manté la possibilitat de reprendre la vaga més endavant

Els professors responen a la demanda de responsabilitat de Bauzá, que ha demanat negociar però “amb els nens dins les aules”

L'Assemblea de Docents de Mallorca, reunits aquest divendres a la tarda a Porreres (Mallorca), ha decidit per àmplia majoria “suspendre temporalment” la vaga que van començar fa tres setmanes. Aquest dissabte seran les assemblees de Menorca, Eivissa i Formentera les qui hauran de ratificar la decisió i, un cop hagin votat, es concretarà la data de l'inici del curs escolar.

Els docents es reserven la possibilitat de reprendre les aturades més endavant. De fet, des de l'assemblea s'ha volgut remarcar que és una “suspensió” i no pas la “desconvocatòria” de la vaga. Per tant, es mantindrà la negociació amb la Conselleria d'Educació, amb qui s'han de reunir dilluns, i se seguirà previsiblement convocant mobilitzacions contra l'aplicació de la Tractament Integrat de Llengües (TIL).

El sindicat de CCOO considera que la “treva és la posició més responsable i la necessària per continuar lluitant i negociant”.

La decisió de suspendre temporalment la vaga indefinida de docents en els centres públics i concertats, que va començar el 16 de setembre, ha rebut el suport d'una “àmplia majoria” dels 200 representants de tots els centres que han assistit a la reunió de Porreres, segons ha explicat el portaveu de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló.

Barceló ha remarcat que no s'ha acordat com serà la suspensió, ja que es planteja la possibilitat de que la vaga continuï de forma intermitent, en dies alterns o fins i tot reprendre-la.

Tot dependrà, segons ha explicat Barceló a Efe, de la reacció que tingui la Conselleria d'Educació dilluns que ve. Per l'Assemblea, “el conflicte no s'ha resolt”.

El president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha fet aquest divendres una crida a la “responsabilitat” dels sindicats i professors en vaga, a qui els ha demanat que reprenguin ls classes ja perquè és el que “els pares i els alumnes necessiten”, i “a partir d'aquí es pot negociar tot el que es vulgui”.

Bauzá ha mostrat la disposició del seu executiu a negociar sobre la implantació del TIL “tot el que faci falta”, però ha exigit que “els nens torni a classe” de manera immediata.

El president balear ha reiterat que l'aplicació del TIL aquest any suposa només “dues hores més” d'anglès a la setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.