Societat

Mor un home hores després de ser reduït pels Mossos a Barcelona

La policia assegura que es va mostrar “molt violent i agressiu” i va agredir dos agents durant la detenció

Alguns veïns mantenen que la víctima va ser apallissada pels policies de manera injustificada

Un home de 50 anys va morir a l'hospital Clínic de Barcelona després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra el passat dissabte a la nit. La versió de L'incident ha aixecat indignació entre alguns dels veïns del carrer Aurora, al barri del Raval, que expliquen una versió dels fets molt diferent a la de la policia catalana.

Segons el relat dels Mossos, els agents van acudir a aquest carrer, proper a la Rambla del Raval, perquè havien rebut l'avís d'una baralla cap a les deu de la nit. Els policies van desfer la disputa i van acabar emmanillant l'home perquè es mostrava “molt violent i agressiu”. Segons la versió oficial, el detingut va atacar “dos agents” mentre l'intentaven reduir, que van resultar ferits lleus i traslladats a un centre mèdic.

Quan li va van posar les manilles, l'home va perdre el coneixement. Els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van arribar al lloc dels fets van observar que sagnava i van procedir a reanimar-lo. Després d'estabilitzar-lo va ser traslladat al Clínic, on va acabar morint algunes hores després.

La policia ha iniciat una investigació interna per esclarir els fets i estan a l'espera dels resultats de l'autòpsia per saber més detalls de la seva mort.

Versió dels veïns

En canvi, alguns veïns expliquen una versió molt diferent a la policial i asseguren que els agents van apallissar l'home injustificadament. Un veí que va presenciar l'escena des del seu balcó ha explicat a l'ACN la víctima va protagonitzar una disputa a crits amb membres d'una família que eren a l'interior d'un cotxe. “Torna'm el meu gos”, amenaçava l'home. Una dona va baixar del cotxe per enfrontar-se amb ell i de seguida ho va fer també el conductor, pare de la primera. Aleshores es van barallar “a cops de puny”. La brega va durar “dos o tres minuts” i després, es van calmar. De fet, segons el relat dels veïns, quan els agents van arribar tots dos estaven “fumant” i “parlant”.

Mentre la policia els estava interrogant per separat l'home va fer el gest de voler “marxar”, d'allunyar-se dels agents. Va ser aleshores quan, segons el veí, va produir-se l'agressió per part dels Mossos.

Una agent “va clavar-li un cop per l'esquena”. L'home, en rebre'l, va donar-se la volta i instantàniament “vuit mossos” se li van tirar “al damunt” i van començar “a colpejar-lo tots a la vegada”. “Ell cridava molt però no deixaven de colpejar-lo”, remarca angoixat aquest veí.

Després el van lligar “de peus i mans” i el van carregar dins el cotxe patrulla “com si fos un sac de patates”. El veí recorda que va ser en aquests instants que els agents van decidir trucar una ambulància en veure que estava inconscient. Quan els vehicles del SEM van arribar els seus tècnics van iniciar una reanimació in situ i, minuts després, el van evacuar en ambulància. “Però els agents en cap cas van semblar amoïnats per l'estat de l'home”, denuncia.

Aquest veí també assegura que un policia instants després “va ruixar amb una ampolla d'aigua el bassal de sang que havia quedat al terra” i que també va presentar-se un cotxe dels serveis de neteja municipal “per acabar de netejar-ho tot”. No va caldre que passés massa estona més perquè la gent prosseguís “la festa del dissabte” ignorant què acabava de passar.

El veí i els seus companys de pis van trucar al 010 per explicar la situació que acabaven de presenciar i des d'aquest servei se'ls va facilitar el telèfon d'un jutjat de guàrdia. Asseguren que van posar-se en contacte amb l'ens judicial per denunciar els fets i per deixar les seves dades personals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.