Societat

salut

Més de 200.000 euros per a sis projectes socials

Les entitats beneficiàries treballen en el camp de la inserció de discapacitats, joves i dones en risc d'exclusió

L'Obra Social La Caixa ha concedit ajudes per valor de 209.400 euros a sis projectes de les comarques gironines destinats a millorar l'ocupabilitat i la inserció sociolaboral de persones en risc o situació d'exclusió social, com ara persones amb discapacitat, joves en situació de risc social i dones amb greus problemes socials. Les entitats que es beneficiaran d'aquestes ajudes són la Fundació TRESC (amb una ajuda de 36.000 euros), la Fundació Privada Plataforma Educativa (42.160 euros), la Fundació Privada Obra Social Comunitària de Bellvitge (39.610 euros), Economia Solidària Empresa d'Inserció SLU (32.000 euros), la Fundació MAP (36.000 euros) i EI Foresterra SCCL (22.630 euros).

Aquesta ajuda correspon a la penúltima convocatòria del programa d'ajuts a projectes d'iniciatives socials que convoca anualment La Caixa, dotat amb un pressupost que aquest 2013 supera els 16 milions d'euros. En el conjunt de tot l'Estat han estat seleccionats 219 projectes, que tindran com a beneficiaris directes 30.000 persones que viuen en situació de vulnerabilitat. A través dels projectes es preveu donar oportunitats de treball a 2.169 persones.

LA XIFRA

43.160
euros
és la quantia màxima que rebrà una de les sis entitats beneficiades amb els ajuts, la Plataforma Educativa

Ajuda per fer posar en marxa una escola agrícola

D'entre els projectes que rebran ajuda, destaca el de l'escola Foresterra, que neix amb l'objectiu de formar, durant dos anys, joves en risc d'exclusió social provinents de centres de menors o de fracàs escolar en els àmbits de l'agricultura, la ramaderia i els treballs forestals i els oficis de paleta, fuster i serraller. Els diners concedits a la Fundació TRESC es destinaran al desenvolupament del projecte Seguiments TAS (treball amb suport) d'inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental al mercat obert. El projecte Activa, de la fundació Bellvitge, té com a finalitat pal·liar la situació de risc en què es troba un sector dels joves de Taialà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia