Societat

educació

Wert dóna ara tres anys de marge per culminar l'aplicació de la LOMQE

Les avaluacions finals de l'educació secundària s'ajornen i no es faran fins al 2017

El PP fa canvis cosmètics en llengua i no imposarà la religió en el batxillerat

El PP va accedir ahir a ampliar de dos a tres anys el calendari d'aplicació de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE) en les 25 esmenes parcials que aquest grup va presentar al Senat. Amb el nou calendari, que ha de ser aprovat en el ple de la cambra alta del 20 de novembre, les avaluacions finals de l'educació secundària obligatòria (ESO) i el batxillerat no es faran fins al 2017.

El calendari d'implantació de la llei Wert, doncs, es manté pel curs vinent a primer, tercer i cinquè de primària, i pel 2015/16 per a segon, quart i sisè. Pel que fa a l'ESO, el termini s'ha ampliat un any, fins als cursos escolars 2015/16 per a primer i tercer, i pel 2016/17 per a segon i quart. Quant al batxillerat, els canvis previstos per la nova llei s'ajornen un any i entraran en vigor el curs 2015/16, per a primer, i el 2016/17, per a segon. També s'endarrereix un any la llei per a la formació professional (FP).

Les modificacions en el calendari faran ajornar també un dels principals canvis de la reforma educativa del Partit Popular, la supressió de la selectivitat, una prova que es mantindrà per als alumnes que vulguin accedir a la universitat abans del curs 2017/18.

Els populars també van tocar un dels punts més polèmics de la llei Wert, el referent a la llengua de l'ensenyament, per introduir-hi un matís purament cosmètic. Així, allà on abans s'instava a utilitzar “la llengua castellana com a llengua vehicular en una proporció raonable”, ara es parla d'utilitzar “com a vehicular cadascuna de les llengües cooficials”. Pel que fa a l'assignatura de religió, el PP no va introduir cap esmena per fer aquesta matèria d'oferta obligatòria al batxillerat com exigia la Conferència Episcopal.

La major part de grups de l'oposició van presentar esmenes a la totalitat de la llei i parcials, i van coincidir a demanar almenys cinc anys de marge per aplicar la norma.

LA XIFRA

25
esmenes
parcials va presentar el Partit Popular a la LOMQE en la tramitació de la reforma educativa al Senat.

LA DATA

2017-18
Aquell curs
serà el primer en què els estudiants que vulguin accedir a la universitat no faran la selectivitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia