Societat

demografia

El 60% dels joves de Lloret són d'origen estranger

El 26% de les persones entre 15 i 29 anys dominen quatre llengües o més

La taxa d'atur de llarga durada d'aquest col·lectiu és del 5,5%, molt inferior al 17,5% registrat a Catalunya

Segons els resultats de l'enquesta de Joventut encarregada per la secció de Joventut de l'Ajuntament de Lloret de Mar, un 64,3% dels joves lloretencs dominen tres llengües, i un 60% són d'origen estranger.

L'enquesta, feta telefònicament durant el període de setembre a octubre del 2013, consta d'indicadors quantitatius i qualitatius, i anava adreçada a persones joves de 15 a 29 anys empadronades al municipi de Lloret. Les preguntes fan referència a les característiques sociodemogràfiques; nivell d'estudis, estudis en curs i domini de llengües; feina i mercat de treball; cohesió social i territorial; noves tecnologies; oci i lleure; consum de substàncies i conductes de risc; i polítiques juvenils i serveis adreçats als joves.

Entre les característiques sociodemogràfiques es destaca que la taxa de joventut de Lloret de Mar és del 19%, que són un total de 7.130 joves entre 15 i 29 anys empadronats a Lloret de Mar, uns 2,3 i 2,9 punts percentuals superior a la resta d'àmbits de comparació supramunicipals. De tots els joves del municipi de 25 a 29 anys, gairebé el 60% són d'origen estranger. El 43,7% dels joves estrangers del municipi procedeixen de països membres de la UE; el 15,5% són originaris del continent asiàtic; un altre 15% són d'Amèrica del Sud i el 14,6% procedeixen de l'Àfrica i el 13% són originaris de la resta de països d'Europa.

Pel que fa als estudis, el 97,5% de la població jove de Lloret de Mar domina (parla bé) com a mínim dues llengües; el 64,2% dominen com a mínim 3 idiomes (aquesta tercera llengua és, en la majoria de casos, l'anglès), i el 26% en dominen quatre o més. En relació amb la feina, a Lloret la taxa d'atur juvenil de llarga durada és del 5,5%, una dada molt inferior al 17,5% registrat en el global de Catalunya en el segon i el tercer semestre del 2013. Malgrat tot, la poca qualificació dels llocs de treball, la temporalitat i la curta durada dels contractes són tres factors de precarietat laboral presents. Gairebé la totalitat dels joves lloretencs ocupats (95%) treballen en el sector de serveis, i gairebé el 58% dels joves que s'ocupen en aquest sector desenvolupen la seva activitat a l'hostaleria, la restauració, l'oci (31,3%) i el comerç (26,5%).

En relació amb la cohesió social, el 80,8% dels joves es mostren molt satisfets (33,5%) o satisfets (47,3%) de viure a la ciutat; només un 8,8% afirmen que no n'estan ni satisfets ni insatisfets, mentre que un 10,4% n'expressen la insatisfacció. El consum de marihuana i haixix afecta un 10,3% dels joves de la ciutat. La resta de drogues no legals tenen, entre els joves, un consum totalment residual. Els resultats obtinguts amb l'enquesta han de permetre la posterior organització d'unes taules de treball sectorial amb diversos joves i entitats del municipi, amb vista al pla local de Joventut.

LES XIFRES

7.130
joves
són els que hi ha empadronats a Lloret de Mar, que tenen entre 15 i 29 anys.
5,5%
És la taxa
d'atur juvenil de llarga durada a Lloret de Mar, mentre que en el global de Catalunya és del 17,5%.
95%
Dels joves
són els que treballen en el sector de serveis, la majoria dels quals en hostaleria, restauració i oci.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia