Societat

Salut

La dones amb parella superen el càncer de pit amb més èxit

Un estudi internacional relaciona estat civil i supervivència a la malaltia

L'estat emocional influeix en la cura

Les dones amb parella tenen més bon pronòstic i més supervivència en els casos de càncer de mama, independentment de les característiques del tumor, segons un estudi internacional en el qual ha participat l'hospital Vall d'Hebron, que revela la importància del factor emocional en aquesta malaltia. L'estudi, que es presentarà en el 50è Congrés de la Societat Americana d'Oncologia (ASCO), ha estat realitzat entre 549.589 dones amb càncer de mama en estadis de l'I al IV, i ha estat dut a terme entre el 1990 i el 2010. Conclou que l'estat emocional i sentimental pot influir en el pronòstic de la malaltia.

El treball ha comprovat que les dones amb parella, amb una mitjana d'edat de 56 anys, tenen més bon pronòstic del càncer quan es diagnostica la malaltia, al marge de si el tumor és gran o petit, segons ha explicat el director del programa de càncer de mama i melanoma de l'hospital Vall d'Hebron, Javier Cortés.

“La supervivència és un 20 % més gran en pacients casades o amb parella que en les que no ho estan, i en casos de càncer metastàtic és d'un 7 %. Pocs fàrmacs han demostrat un benefici tan important!”, va exclamar Cortés.

Segons l'estudi, en les dones casades o amb parella amb càncer de mama la supervivència és del 89 % als cinc anys, mentre que entre les pacients no casades (en les quals s'inclouen aquelles que mai s'han casat, les separades i les vídues), amb una mitjana d'edat de 65 anys, la supervivència és del 82 %.

El treball indica que, amb independència de l'estadi i la biologia del tumor, existeix un factor emocional que influeix en el pronòstic del càncer de mama. Les causes d'aquest factor emocional es desconeixen, però Cortés creu que possiblement “el sistema immunològic es veu afectat per l'estat d'ànim”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia