Societat

Inicien la reconstrucció popular de Can Vies

Prop de mig miler de persones es mobilitza al barri de Sants de Barcelona

Ben entrada la tarda comença una marxa reivindicativa cap al centre de Barcelona

La reconstrucció popular de Can Vies ja està en marxa. Prop de mig miler de persones s'ha aplegat davant l'antic centre social autogestionat, col·laborant en l'obra. Els treballs han començat pocs minuts abans de les onze del matí i el primer que s'ha fet es desenrunar la part més visible de la casa, afectada per l'enderroc iniciat dilluns per l'Ajuntament de Barcelona.

Els veïns del barri de Sants han començat a separar la runa de les totxanes que pensen que encara es poden aprofitar per a la posterior reconstrucció. Els treballs s'allargaran durant tot el dia, fins que ben entrada la tarda comenci una marxa reivindicativa cap al centre de Barcelona, on a les set de la tarda es preveu una gran manifestació. 

El col·lectiu de Can Vies s'ha mobilitzat des de primera hora del matí a Can Batlló, un altre centre social des d'on s'ha organitzat la logística per a l'obra de reconstrucció. Pics, pales, martells, cascs, guants i tota mena de material d'obra carregats en carretons han sortit a un quart d'onze del matí cap a Can Vies.

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han custodiat el perímetre de Can Vies, però sense intercanviar paraula amb ningú han abandonat el lloc en el mateix moment que han arribat els manifestants. El col·lectiu de Can Vies ha accedit a la finca per fer una primera inspecció ocular acompanyats dels Bombers de Barcelona.

Els treballs han començat poc abans de les onze del matí amb el desenrunament de la part afectada per l'enderroc executat dilluns per l'Ajuntament de Barcelona. Diverses cadenes humanes han anat retirant les totxanes aprofitables per a la posterior reconstrucció, mentre altres veïns les netejaves i classificaven.

Molts veïns i curiosos s'han aplegat a l'entorn de Can Vies aquest dissabte al matí. Alguns han portat flors i plantes per decorar l'excavadora calcinada. Només uns pocs han accedit a l'interior de l'edifici per comprovar-ne l'estat i penjar un cartell a la teulada en símbol de ‘reconquesta'. L'obra s'allargarà tot el dia, fins que comenci la manifestació d'aquest vespre al centre de Barcelona.

La Via de Can Vies

D'altra banda, una altra columna de col·laboradors dels treballs de Can Vies s'ha endut la runa que no és aprofitable, aquella que s'ha de llençar. Desenes de persones s'han arrenglerat en una cadena humana des de Can Vies i al llarg del carrer de Sants fins a la seu del Districte de Sants per portar la runa davant aquesta subseu de l'Ajuntament de Barcelona.

El portaveu de Can Vies, que respon al pseudònim de Pau Guerra, ha aprofitat la jornada festiva d'aquest dissabte per explica que els aldarulls de la darrera setmana van “més enllà de Can Vies” i insisteix que les manifestacions convocades pel col·lectiu són estrictament reivindicatives i que és “l'assetjament policial” el que fa “saltar la guspira” d'un malestar social general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia