Societat

Catalunya destina el 0,9% del PIB a la infància, quan a Europa hi dediquen el 2,2%

Els experts reclamen més recursos per als nens durant un fòrum organitzat per la Fedaia

Opinen que la inversió en infància és una assignatura oblidada

Els experts en infància que ahir van participar en el 18è Fòrum de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència van reclamar més recursos per lluitar contra la pobresa infantil i van aprofitar per denunciar que Catalunya destina a aquestes polítiques el 0,9% del PIB, quan al conjunt de l'Estat el percentatge és de l'1,4% del PIB i la mitjana europea és del 2,2%.

El president de la Fedaia, Jaume Clupés, va destacar que “la inversió en infància és un dels pilars bàsics per aconseguir una societat equitativa, cohesionada i competitiva”, però va insistir que “a Espanya i a Catalunya ha estat una de les assignatures oblidades en les últimes dècades”.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munné, va reconèixer que la inversió està lluny de la mitjana europea i també dels nivells d'abans de la crisi econòmica, però va insistir que s'han fet avenços per donar visibilitat al problema, com per exemple el Pacte per la Infància signat a Catalunya amb les entitats socials.

LA FRASE

Cal inversió per trencar el cercle de reproducció de la pobresa i l'exclusió social
Gösta Esping-Andersen
catedràtic de sociologia de la universitat pompeu fabra

Mesures contra l'exclusió social

El catedràtic de sociologia de la Universitat Pompeu Fabra, Gösta Esping-Andersen, va demostrar ahir amb xifres que les famílies amb un baix nivell educatiu són més propenses al fet que els seus fills pateixin fracàs escolar, “i com a conseqüència d'això, a ser pobres”. El sociòleg va insistir en la necessitat d'invertir en educació “per trencar el cercle de reproducció de la pobresa i l'exclusió social”.

Esping-Andersen va insistir que és molt important “invertir en coneixement”, no només per una qüestió ètica, sinó també per motius de competitivitat. “Al final aquesta inversió té un rendiment econòmic per a la societat”, va destacar el sociòleg de la Pompeu Fabra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia