Societat

BENESTAR

Aprofitant el Gran Dinar

La gran festa de l'aprofitament d'aliments serà el 22 de novembre a Barcelona

Les entitats organitzadores busquen 150 col·laboradors

En paral·lel, hi haurà una fira d'experiències amb consells pràctics

Seguint el deixant europeu d'iniciatives com ara la United Against Food Waste (‘Units contra el malbaratament alimentari'), de Copenhaguen, arriba a Barcelona el Gran Dinar de l'Aprofitament. El dissabte 22 de novembre, tindrà lloc, a la plaça dels Àngels, un dinar multitudinari que pretén omplir 4.000 estómacs amb aliments aprofitats. Es tracta d'aliments que mercats i botigues no poden vendre pel mal aspecte, que caduquen aviat i els establiments prefereixen no tenir a l'abast dels consumidors o les peces de fruita i verdura que, en la collita, ja descarten pel seu deteriorament.

Amb tots aquests ingredients,
es prepararà un gran àpat gratuït, probablement vegetarià, que serà cuinat per voluntaris. La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) està fent una crida perquè 150 col·laboradors s'impliquin en la iniciativa, ja sigui informant i fent difusió del dinar o cuinant i servint els àpats el mateix dia. De moment, encara hi ha la meitat de places
vacants.

A més del dinar, a la plaça del Àngels també s'habilitarà la fira d'experiències, amb nombrosos estands d'entitats que simpatitzen amb la causa, com ara el Banc d'Aliments, El Plat de Gràcia o l'Espai Ambiental. Aquestes parades donaran consells pràctics i fàcils de com aprofitar els aliments. L'espai, però, també vol ser un lloc “on sumar esforços i compartir opinions”, tal com afirma la presidenta de la Plataforma Aprofitem els Aliments, Gaby Susanna. Per això, des de l'organització també han convidat cuiners i periodistes que faran més senzilla la divulgació de com cuinar i tractar els productes a través de demostracions.

Tot i que la festa central, el Gran Dinar, se celebra dissabte, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda, el procés de recol·lecta dels aliments començarà la setmana anterior. Amb el suport d'espais comercials com ara Mercavallès o Mercabarna, s'anirà als mercats i als camps per recollir més de 700 quilos de fruites i verdures. Totes en perfectes condicions per nodrir i conscienciar els 4.000 comensals que s'esperen.

Iniciatives com aquesta ja fa uns anys que existeixen en l'àmbit internacional. El Feeding 5.000 (‘Nodrint 5.000') és un dels esdeveniments que s'ha pres com a referència, ja que té l'aval d'haver-se pogut celebrar amb èxit a ciutats com ara Brussel·les , Londres o Varsòvia. Un dels encarregats organitzatius del Gran Dinar, Alfons López, assegura que el germà internacional “tindrà presència en la fira”, a més que “ens han assessorat en temes logístics”. De totes maneres, l'organitzador remarca que l'acte “és de caràcter propi”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia