Societat

Terra de vidre garrotxí per a la torre Eiffel de París

Bellapart Group de les Preses ha estat l'encarregat de dissenyar-lo i instal·lar-lo, en el marc d'un projecte de millora de la torre

Situa els visitants a 57 m del terra i crea la sensació d'estar al buit

A bona part de la gent li solen agradar les emocions fortes. Si més no, això és el que ha pensat la societat gestora de la torre Eiffel
de París, per encàrrec de l'Ajuntament d'aquella ciutat. Més enllà de l'atractiu que suposa visitar un dels monuments més destacats del món, ara els que vulguin poden disfrutar de visitar el primer pis i tenir la sensació d'estar flotant. Això, gràcies a un sistema de terra i parets de vidre que ha estat dissenyat i instal·lat pel grup olotí Bellapart, amb seu al polígon industrial de les Preses, especialitzat en l'enginyeria i el disseny d'estructures lleugeres amb la combinació d'acer, alumini, vidre i altres components d'alta tecnologia.

Bellapart Group va ser convidat per Bateg a par-ticipar en la licitació d'aquesta actuació, que forma part d'un projecte global de millores a la torre, fruit dels contactes amb enginyeries franceses en el marc del procés d'internacionalització impulsat el 2007 per fer front a la davallada del mercat interior per la crisi.

L'actuació de Bellapart ha consistit, doncs, en la projecció i instal·lació d'una extensió de vidre del terra de la primera planta de la torre Eiffel i d'unes baranes vidriades. Tot plegat converteix la zona en un mirador privilegiat de París. La part més complida ha estat dissenyar com dues menes de pagodes d'una geometria complexa on hi ha els accessos als ascensors. El vidre és laminat i de seguretat, i s'hi ha aplicat un tractament antilliscant. La barana s'ha fet inclinada i, per qüestions de seguretat, sense la possibilitat de recolzar-s'hi. La inclinació permet també una integració més gran al monument. Els treballs s'han hagut d'executar amb el monument en servei i en un espai reduït, segons ha explicat el director general de Bellapart Group, Xavier Fitó.

Hivernacles

Bellapart Group ha enllestit també recentment les obres de construcció d'uns peculiars hivernacles vidriats a la seu central de la famosa destil·leria Bombay Spirits Sapphire a Laverstoke. És on hi ha el centre de producció mundial i el centre de visitants d'aquesta marca.

En concret, Bellapart ha construït dos hivernacles, un de més gran que l'altre. El petit per a plantes tropicals i el més gran per a plantes de clima mediterrani, amb l'objectiu de mostrar les que utilitza la fàbrica per destil·lar ginebra. El complex inclou una zona per ensumar les aromes d'aquestes plantes i per mostrar el procés de destil·lació de la ginebra.

Fitó ha explicat que és el projecte més complex que han realitzat fins ara des del punt de vista tècnic, perquè té una geometria molt especial. “Hem hagut de treballar el vidre i l'acer d'una forma molt minimalista”, ha remarcat.

LES XIFRES

57
metres
és l'altura a la qual es troba el primer pis de la torre Eiffel de París, el menys visitat fins ara.

LA DATA

06.10.14
L'alcaldessa
de París va inaugurar el nou terra de la torre, propietat en un 60% de l'Ajuntament.
73
milions d'euros
es van recollir durant l'any 2013 en concepte d'entrades per accedir al monument.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia