Societat

La nova illa de vianants de Vic començarà a funcionar dilluns de la setmana que ve

Només podran accedir al centre històric els cotxes autoritzats

Es posarà en marxa a manera de prova i les sancions s'aplicaran a partir de l'any 2015

Dilluns de la setmana que ve entrarà en funcionament el projecte de l'illa de vianants a Vic amb la voluntat, segons els impulsors, de racionalitzar el trànsit rodat i construir una ciutat més amable i sostenible. En aquest sentit, es prioritzaran les necessitats de les persones per sobre dels vehicles.

Això significa que es prohibirà l'accés als cotxes que no siguin de veïns, comerciants o proveïdors al centre històric, l'eixample Morató i el segon tram del carrer de Gurb. Per controlar-ho, s'activaran set càmeres que llegiran les matrícules de tots els vehicles que accedeixin a aquestes zones. El funcionament és senzill: les càmeres llegiran les matrícules de tots els vehicles que accedeixin a aquestes zones, però només es multaran els cotxes que no constin en la base de dades que té l'Ajuntament.

En aquesta llista que té l'Ajuntament hi ha les matrícules que han donat 1.300 veïns i comerciants de la zona. Quan hagin de rebre visites esporàdiques podran notificar les corresponents matrícules amb un marge de 48 hores, abans o després de la visita. També s'habilitaran horaris de càrrega i descàrrega, de cinc a onze del matí, i a la plaça Major i el carrer de Gurb, també a la tarda, de tres a cinc.

Fins a finals d'any el sistema funcionarà en període de prova i durant la primera setmana hi haurà voluntaris que informaran dels canvis. Les sancions a tothom qui accedeixi amb cotxe a l'illa de vianants sense el corresponent permís es començaran a aplicar a partir del 2015. També s'han habilitat places d'aparcament rotatori, de fins a mitja hora, a la plaça dels Màrtirs i un tram del carrer Misericòrdia, per als clients de les botigues.

LA DATA

01.01.15
Es començarà a multar
pel fet d'accedir amb cotxe a l'illa de vianants de Vic. Fins al 2015 estarà en període de prova.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia