Societat

Girona il·luminarà tres rotondes per Nadal

Cadascuna representarà l'or, l'encens i la mirra de manera al·legòrica per recordar l'ofrena dels Tres Reis

Demà es farà l'encesa de llums a la ciutat

La ciutat de Girona il·luminarà com a novetat aquest any tres de les rotondes d'entrada a la capital durant les festes nadalenques. En concret, es tracta de les rotondes dels Països Catalans, la que hi ha a tocar de l'Auditori i el Palau Firal, i la de la Copa, que s'engalanen entre ahir i avui per sumar-se a la il·luminació nadalenca.

L'equip de govern va fer l'encàrrec a un grup pluridisciplinari integrat per arquitectes, interioristes o escriptors, entre altres, que amb les tres instal·lacions han volgut fer una referència al·legòrica a l'ofrena dels Tres Reis Mags i per aquest motiu a cadascuna de les rotondes s'hi podran trobar els tres elements de les ofrenes: l'or, l'encens i la mirra. L'estructura més gran és a la rotonda dels Països Catalans, que representa l'or, i hi haurà diverses piles de monedes i l'aigua de la font s'il·luminarà amb groc per fer la sensació d'or líquid. A la Copa hi haurà la mirra, que s'obtindrà com si estigués apilonada amb uns cables vermells amb llums LED que s'il·luminaran durant la nit. A la rotonda de la frontissa del Güell, a tocar del Palau Firal, hi haurà l'encens, que en cremar va al cel, i hi haurà papers blancs que representaran les cartes dels Reis. Els tres espais també s'il·luminaran demà a partir de les sis, quan Girona encendrà tota la il·luminació nadalenca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia