Societat

Els Reis sortiran a Girona mitja hora abans de l'habitual

El recorregut s'iniciarà a les 18 h

Faran a peu l'últim tram, des de la plaça de Catalunya fins a la plaça del Vi

Els Reis d'Orient iniciaran dilluns el recorregut pels carrers de Girona mitja hora abans de l'horari habitual. A dos quarts de sis Ses Majestats abandonaran el campament, situat com sempre als jardins de la Muralla. Travessaran el pont de l'Alferes Huarte i pujaran a les carrosses reials per iniciar el recorregut, que està previst que s'iniciï a les sis en punt. L'horari s'avança per la retransmissió de la cavalcada per Televisió de Catalunya.

No serà aquest, l'únic canvi que tindrà la cavalcada a causa de l'emissió en directe de l'esdeveniment per televisió. També s'ha suprimit una de les novetats de l'any passat: el pas pel carrer Emili Grahit. El recorregut tornarà a ser el del 2013. Després de la sortida del passeig General Mendoza, anirà cap al carrer Ultònia i fins al carrer Migdia. A l'altura del carrer de la Creu la comitiva girarà a la dreta fins a Joan Maragall. Recorrerà el carrer fins a la plaça Pompeu Fabra, des d'on es dirigirà cap a la Gran Via de Jaume I i baixarà per l'avinguda Sant Francesc. A la cantonada amb la plaça Catalunya és on hi haurà una altra de les novetats d'aquest any. Ses Majestats abandonaran les carrosses reials i aniran a peu fins a la plaça del Vi. La recepció del Reis per les autoritats locals s'espera per dos quarts de nou del vespre.

Un any més, es podrà gaudir veient dues precavalcades prèvies. Sortiran a dos quarts de quatre de la tarda des de la plaça del Vi. El campament començarà un quart d'hora més tard, a tres quarts de quatre. La comitiva la formaran unes 230 persones i es repartiran dues tones de caramels aptes per a celíacs. Aquest any, la cavalcada, organitzada per la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, coincideix amb les celebracions que des de fa mesos du a terme l'associació amb motiu dels 75 anys de la seva fundació.

LA XIFRA

230
persones
formaran la comitiva reial aquest any. Es preveu que es reparteixin dues tones de caramels.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia