Societat

Nova etapa del parc del Tarzan d'Argelaguer

L'Ajuntament preveu reobrir el popular recinte de Josep Pujiula a la primavera, un cop condicionat

El famós recinte de cabanes i escultures construït durant dècades per Josep Pujiula (el Garrell o el Tarzan), conegut com el parc de les cabanes d'Argelaguer, clausurat fa dos anys, es reobrirà parcialment aquesta primavera, segons les previsions de l'Ajuntament. Després que el consistori i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hagin arribat a un acord, s'hi posaran unes tanques i unes baranes per garantir la seguretat dels visitants i, acabada aquesta intervenció, s'hi permetrà de nou l'accés. La zona visitable, però, serà només la de les escultures –no pas els espais on queden part de les cabanes–, que és l'àrea del recinte que l'any passat va ser declarada bé cultural d'interès local (BCIL) i, per tant, s'ha de conservar. Les mesures de seguretat costaran uns 19.000 euros, que es cobriran amb diners de l'Ajuntament (el 40 %) i el fons de foment del turisme de la Generalitat.

A diferència del que passava fins que el van tancar, no es podrà arribar en cotxe fins a l'entrada. L'Ajuntament vol que els visitants deixin els vehicles a la zona del pavelló i caminin uns 300 metres, per no entorpir la circulació per la pista veïnal que porta al parc. Si hi ha una gran afluència de visitants –ha avançat l'alcalde, Josep Dorca– s'estudiarà organitzar-hi visites guiades.

Aixecat a l'entorn del rec dels Sis Rals, el conjunt es va haver de desmantellar parcialment perquè la normativa prohibeix construir a prop de cursos fluvials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia