Societat

Obren un nou centre de culte sikh a Lloret

El nou espai de trobada dels hindús de la vila és una nau del barri del Rieral

Lloret de Mar té, des de diumenge, un nou centre de culte sikh. En una nau de l'avinguda de Vidreres, al polígon industrial, al barri del Rieral, els hindús de Lloret tenen ara un local en condicions per resar i per trobar-se.

La regidora de Benestar Social i Família de Lloret, Idoia Saracibar (CiU), assenyala que l'obertura del centre demostra la bona cohabitació de les diferents confessions religioses de la vila, que té veïns de més de cent nacionalitats. Al barri del Molí hi ha una mesquita i una església evangelista, i a Can Carbó, una altra mesquita.

Segons informa Nova Ràdio Lloret, unes 300 persones van participar en la inauguració. Hi va ser el portaveu de la comunitat sikh a Catalunya, Gangandeep Singh Khalsa. El centre religiós és obert cada dia, però la cerimònia setmanal de diumenge al migdia és la que aplega més fidels –a Lloret, n'hi ha 470–. La traducció de gurdwara és “casa de Déu”, mentre que sikh vol dir “alumne”. En l'acte hi va ser el director general per a la immigració del govern, Xavier Bosch.

S

aracibar explica que l'obertura de la gurdwara ha estat possible després de fer compatibles el planejament urbanístic de Lloret i els interessos de fidels i veïns. Fa tres anys, en un primer moment, els indis havien començat a trobar-se en un local de lloguer, cosa que havia generat malestar als veïns. “L'Ajuntament va haver d'intervenir”, recorda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia