Societat

universitat

Una ‘app' per tractar el dolor crònic en joves

La URV inicia l'assaig d'un sistema pioner per millorar la qualitat de vida

Conèixer més la seva malaltia, aprendre tècniques de relaxació per conviure amb el dolor i recordar-se de prendre la medicació. Aquestes són algunes de les funcions de l'aplicació Fibroline, desenvolupada pel grup de recerca Algos de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona per al tractament de la fibromiàlgia i el dolor crònic en joves i adolescents. “Tot i que és una malaltia coneguda i ben atesa en adults, en els joves això no passa”, va explicar ahir Jordi Miró, coordinador del grup de recerca. Tot i això, el dolor crònic es calcula que afecta el 30% dels nens i entre un 4 i 6% dels joves.

“És un complement del metge. L'objectiu és convertir els subjectes en agents actius per millorar diversos aspectes de la seva vida”, va detallar Rocío de la Vega, una de les impulsores del projecte. L'aplicació, que ofereix un tractament d'unes nou setmanes, recull també informació de monitoratge sobre l'estat de salut i d'ànim dels pacients, i es sincronitza amb la seva versió web, a la qual té accés en temps real el metge.

El grup de recerca busca ara una trentena de joves per poder fer proves amb l'aplicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia