Societat

Més de 100.000 persones dependents han mort des del 2012 sense rebre l'ajut

Segons l'últim Observatori de la Dependència, el 40% dels casos reconeguts no es beneficien de cap assistència

Alerten de la “demolició” del sistema

Una de cada cinc persones que es trobaven en llista d'espera per tenir algun grau de dependència reconegut han mort des de l'any 2012 a l'estat espanyol sense haver arribat a rebre la prestació a la qual tenien dret. Segons les dades de l'últim dictamen de l'Observatori de la Dependència, la xifra real de persones que no han aconseguit rebre una prestació a la qual tenien dret supera ja els 100.000 casos.

El president de l'Associació Estatal de Director i Gerents de Serveis Socials, José Manuel Ramírez, que també presideix l'Observatori, ha alertat que el nombre de persones reconegudes com a dependents no ha parat de disminuir des de l'any 2011 degut a canvis en el barem i a la disminució de les sol·licituds.

“Això suposa la demolició controlada d'un sistema d'atenció a la dependència que està col·lapsat”, ha denunciat Ramírez, que assegura que “el govern s'ha anat retirant progressivament del finançament del sistema d'atenció a la dependència deixant sense cap tipus de consideració a les Comunitats Autònomes i als altres grans damnificats que són els usuaris a través del copagament”.

Segons l'informe, a l'estat hi ha 1.216.341 persones en situació de dependència, el 40% de les quals, 500.000, no rep cap prestació o servei d'assistència.

A l'últim any, el nombre de persones amb dret a prestació ha baixat un 5,3% i també ha disminuït un 3,3% la xifra de persones dependents ateses. També ha baixat la llista d'espera.

LA XIFRA

500.000
persones
en situació de dependència no rep cap tipus de prestació, segons l'Observatori de la Dependència

LA FRASE

Això suposa la demolició controlada d'un sistema d'atenció a la dependència, que està col·lapsat
José Manuel Ramírez
president de l'observatori estatal per a la dependència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia