Societat

Tecnologia

Projecte de joves gironins

Un racó per als ‘robotaires'

Un grup de joves d'entre 12 i 18 anys impulsen unes jornades per difondre la robòtica

Tot i la seva joventut, ja han participat en sis campionats del món de robòtica durant els últims cinc anys, amb Salvauth Park

Tenen entre 12 i 18 anys però ja han competit en sis campionats mundials de robòtica i el seu interès per la tecnologia els ha portat a impulsar l'associació El Racó del Robotaire. Aquest grup de joves gironins, que tenen per nom Salvauth Park, va començar a competir l'any 2010 en campionats de robòtica i ara vol fer un pas més per divulgar aquesta activitat més enllà de les competicions. El dissabte 28, organitzaran al Parc Tecnològic de la UdG les jornades Girona + tecnològica amb l'objectiu de “compartir experiències i difondre la robòtica”, tal com defensa Guillem Martínez, un dels membres de la organització.

“Després de tots aquests anys competint internacionalment, hem agafat molta experiència i, sobretot, hem après com ho fan als altres països per ensenyar robòtica. Aquí a Girona, hi havia punts dispersos de gent que estava molt interessada en el tema i que feia projectes, però no hi havia un punt de trobada per a tota aquesta gent”, destaca. Aquest és el motiu que els ha portat a tirar endavant aquesta iniciativa, que combinarà tallers, conferències, una mostra de projectes i la competició VEX Girona, en què participaran vuit equips de robòtica, entre els quals dos de francesos i un d'irlandès. Tots aquests actes, però, no seran només per a joves, sinó que també tenen un plantejament familiar i, fins i tot, hi ha conferències per a professors per tal d'introduir la robòtica a les aules.

I és que aquest grup d'estudiants té clar que “si compares Catalunya amb l'Estat francès, per exemple, Catalunya va molt endarrerida. Encara no tenim el nivell perquè no hi posem els mitjans. Allà, tot l'ensenyament tecnològic està molt diferenciat i qui es vol dedicar a la tecnologia no comença a la universitat, comença molt abans”. Així doncs, volen treballar per capgirar aquesta situació: “Aquí a Catalunya, tenim la formació, tenim els llocs i tenim el professorat especialitzat, però cal potenciar-ho més. Podríem ser pioners en aquest tema”, defensa el jove de 16 anys.

Possiblement és aquesta falta de mitjans el que els ha obligat a moure's de forma absolutament autodidacta: “Per fer els robots, ho hem fet sempre tot nosaltres buscant per internet, preguntant a altres equips...” També s'han encarregat d'anar a trucar portes per aconseguir els diners necessaris per tal de poder accedir a les diferents competicions. La clau de l'èxit? La persistència: “Una vegada, vam entrar a una entitat bancària, vam demanar pel director de la sucursal –que era la més important de Girona– i ens van dir que no ens podia atendre. Tot i això, vam obrir la porta, vam entrar a l'oficina i hi vam anar a parlar. Vam aprendre que el no el tens sempre per davant, per tant, has d'anar a buscar el sí i trobar-nos amb això ens ha donat molts recursos. El que s'ha de fer per anar a buscar feina nosaltres ja fa anys que ho fem!”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia