Societat

Acord entre dues entitats per treballar en comú a favor dels malalts mentals

El projecte, signat per Drissa i l'Associació Família i Salut Mental, té com a objectiu aprofitar millor els recursos i oferir un millor servei als usuaris

La Fundació Drissa i l'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques han formalitzat una aliança estratègica per gestionar projectes comuns a favor de les persones amb malaltia mental a la demarcació de Girona i aconseguir un millor aprofitament de les accions que duen a terme. Aquest acord es fonamenta en tres eixos de treball: el primer està centrat en accions que permetin enfortir les dues entitats a títol intern, com ara l'aplicació d'economies d'escala; el segon eix està dirigit a compartir una mateixa estratègia de treball, i el tercer eix està basat en el treball en comú per aconseguir millorar la coordinació entre les entitats del territori dedicades al col·lectiu de persones que tenen una malaltia mental. La gerent de Drissa, Núria Martínez, i la presidenta de Família i Salut Mental, Maria Combalia, han coincidit a destacar que l'objectiu de l'acord és treballar més estretament per aconseguir un millor aprofitament dels recursos i oferir un millor servei als usuaris en tots els àmbits de les seves vides.

El projecte es va presentar ahir a la junta assistencial de salut mental de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), integrada pels responsables de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de la demarcació, les dues entitats esmentades i la Fundació Tutelar. La participació de Drissa, Família i Salut Mental i la Fundació Tutelar en la junta assistencial de salut mental de l'IAS és un fet particular del model de salut mental que s'aplica al territori.

Drissa treballa per a la millora de la qualitat de vida dels malalts mentals. Gestiona l'empresa d'horta ecològica Biodrissa i comercialitza serveis a través d'un centre especial de treball que disposa de 62 persones. L'Associació Família i Salut Mental té més de dues-centes cinquanta famílies associades i ofereix serveis de seguiment i atenció familiar i grups d'ajuda mútua.

LA XIFRA

250
famílies
formen part de l'Associació Família i Salut Mental, que es va posar en marxa l'any 1997.

Ajuts per al foment de l'autonomia

L'Obra Social La Caixa ha concedit ajudes per un valor de 96.000 euros a tres entitats que promouen l'autonomia de persones dependents o amb discapacitat a través de diferents projectes. Les entitats beneficiàries seran l'associació Play and Train d'Alp, la Fundació Privada per a Disminuïts Psíquics del Pla de l'Estany i l'associació Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Cornellà del Terri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia