Societat

Camp de treball a la ciutadella de Calafell

Hi participen 24 joves de 15 països com ara Taiwan, Mèxic, el Japó i Alemanya

Vint-i-quatre joves de quinze països d'arreu del món participen fins diumenge en el camp de treball internacional que es desenvolupa a la ciutadella ibèrica de Calafell. És la cinquena edició d'aquesta iniciativa, que ha tirat endavant projectes d'experimentació al jaciment arqueològic. Fins ara s'han centrat en la construcció (2010-2012-2013) i en l'elaboració de vi (2014). Enguany, el camp se centra en diferents oficis quotidians de la vida dels ibers.

Els 24 participants inscrits són quinze noies i nou nois, provinents de Rússia, Alemanya, Taiwan, Mèxic i el Japó. Treballen amb fibres vegetals com ara l'espart, fan xarxes per a la pesca, couen ceràmica, reparen algunes estructures domèstiques, com els forns, i fan feines de metal·lúrgia.

La idea d'aquest projecte concret ha sorgit de l'experiència obtinguda pels educadors de la ciutadella ibèrica en visites realitzades a altres museus arqueològics a l'aire lliure. Aquestes visites es fan arran de la participació de Calafell en el projecte OpenArch.

Els camps de treball internacionals són estades d'estiu per a joves de fins a 29 anys que organitza la Secretaria General de Joventut de la Generalitat i que gestiona la Fundació Pere Tarrés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia