Societat

societat

Un 82% de catalans reciclen més de cinc tipus de residus

El 82,7% dels catalans afirmen que separen més de cinc tipus de residus d'envasos, segons un estudi d'Ecoembes, l'organització que promociona el reciclatge. Entre aquests cinc tipus de residus hi ha llaunes, envasos de plàstic, brics, alumini, paper, cartró i vidre. Pel que fa les motivacions que porten els ciutadans a fer la separació de residus destaquen sobretot l'ecologisme, l'educació i el benefici social, segons l'estudi. Així, la majoria dels enquestats diuen que reciclen per contaminar menys i protegir el medi ambient (95%), i també molts ho fan per reutilitzar els residus per a la fabricació d'altres productes (92%).

L'estudi classifica els ciutadans en tres tipus: l'ecofriendly (82%), que és conscient que respectant l'entorn deixarà un millor llegat a les generacions futures i és el que recicla un mínim de cinc tipus de residus; el ciutadà difuminat (7,5%), que separa entre tres i quatre tipus de residus, i, per acabar, el poc compromès (9,8%), que no es preocupa per la qüestió. El grup dels ecofriendly està format sobretot per persones d'entre 35 i 54 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia