EL PUNT CASTELLER

Tres de deu de sortida

Els verds volen tancar temporada alçant el tres de deu per Tots Sants

Descarregar el tres de deu amb folre i manilles: aquest és el gran objectiu dels Castellers de Vilafranca per la diada d'aquest diumenge a la plaça de la Vila. I és que Tot Sants tanca la temporada vilafranquina i com ja va sent habitual els darrers anys, els verds l'aprofiten per plantejar-hi els seus reptes més agosarats. Amb el tres de nou amb el pilar ja assolit, i sense castell inèdit com a repte, els de Cal Figarot tornen a optar pel titànic objectiu del castell de deu. A més a més, no s'ho pensaran dos cops i ja han anunciat que començaran la diada amb aquest castell. Un «o caixa o faixa» que si va bé, pot venir acompanyat d'un bon grapat de castells de gamma extra. Així, si la gran aposta surt bé, els de David Miret continuarien la diada amb el dos de nou amb folre i manilles i el quatre de nou amb el pilar, dos castells que ja han descarregat aquesta temporada. Això sí, si hi ha ganes, tampoc descarten provar el cinc de nou folrat. Els verds, però, tenen el seu segon repte a la ronda de pilars i volen arribar-hi en condicions. I és que volen descarregar per primer cop aquesta temporada el pilar de vuit amb folre i manilles després de carregar-lo dos cops. Uns objectius esfereïdors per a una diada que pot fer història. Això sí, David Miret avisa: «Si no ens va bé el tres de deu, apostarem per una diada més tranquil·la, no es pot repetir el de l'any passat.» Tota la carn és, però, a la graella.

Recuperació blau marí

Els acompanyaran a plaça uns Capgrossos de Mataró que, després d'una breu travessa pel desert, es van retrobar amb els castells de nou diumenge passat a Girona. Amb la moral renovada, doncs, aposten pel tres i el quatre de nou, pel tres o el quatre de vuit amb el pilar i pel pilar de sis com a comiat. Els Capgrossos tornen.

Al·lots de Llevant i Castellers de Lleida també seran a Vilafranca, els darrers volen repetir el dos de vuit amb folre i, atenció, perquè fins i tot es podrien treure del barret castells com el quatre de vuit amb el pilar o el pilar de set.

Reus (Baix Camp)
Dissabte 31, a les 18.30 h a la plaça del Castell, 29a diada dels Xiquets de Reus amb els Castellers de Terrassa com a convidats.
Cornellà (Baix Llobregat)
Dissabte 31, a les 19 h a la plaça de la Sardana, vigília de la diada dels Castellers de Cornellà amb la participació també dels Castellers d'Esparreguera.
Vilafranca (Alt Penedès)
Diumenge 1, a les 12.30 h a la plaça de la Vila, diada de Tots Sants amb els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Al·lots de Llevant i els Castellers de Lleida.
Cornellà (Baix Llobregat)
Diumenge 1, a les 12 h a la plaça de la Sardana, diada dels Castellers de Cornellà, amb els Castellers de Barcelona i els Margeners de Guissona.
Rubí (Vallès Occidental)
Diumenge 1, a les 12 h a la plaça Pere Aguilera, diada dels Castellers de Rubí, amb els Castellers de Castelldefels i la Jove de l'Hospitalet.
Torredembarra (Tarragonès)
Diumenge 1, a les 13 h a la plaça de la Vila, diada dels Nois de la Torre, amb els Castellers de Badalona.
APLAUDIMENTS

Dos de set morat

Després de molts anys d'anar-hi al darrere, els Moixiganguers d'Igualada van aconseguir carregar el primer dos de set de la seva història en la diada de final de temporada. El van acompanyar amb el cinc de set i el quatre de set amb l'agulla. Festa morada en un diumenge dominat per les diades de Santa Úrsula i Sant Narcís, però que a Igualada també va tenir un regust especial.

L'ANÈCDOTA

Fins a la Xina

A la Colla Vella estan revolucionats, i no només per la seva actuació de diumenge a Santa Úrsula, sinó també perquè al mes de maig se'n van 10 dies a Xangai amb les despeses pagades. En el marc de l'Exposició Universal de Xangai del 2010, 175 castellers viatjaran fins a la Xina en la que serà la primera actuació a Àsia.

APLAUDIMENTS

Cinc de vuit borinot

Aquesta jornada ha donat molt de si i plouen aplaudiments per totes bandes. Ara ens desplacem fins a Sitges, on dissabte es va poder veure com la Jove de Sitges descarregava, tres anys després, el quatre de vuit. L'acompanyava amb el cinc de set i el dos de set carregat, completant així la millor actuació de la seva història. A la mateixa diada els Castellers de Sants van descarregar el primer cinc de vuit de la seva història. Moltes felicitats per a tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.