Política

Laporta dificulta un acord amb Reagrupament a l'exigir unes primàries

Els líders de la nova formació Solidaritat Catalana per la Independència defensen que siguin els adherits al seu projecte els que “votin lliurement, en primàries obertes, a les persones que

L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta i els altres dos líders de la nova formació Solidaritat Catalana per la Independència (SCI), Alfons López Tena i Uriel Bertran, posen més difícil un acord electoral amb Reagrupament a l'exigir-li que els seus candidats se sotmetin a€ unes primàries.

Laporta, Tena i Bertran, que fa dues setmanes defensaven una “gran coalició” de formacions sobiranistes i independentistes, han posat aquest dissabte condicions per acceptar nous socis en la candidatura que estan formant, al requerir que siguin “les persones adherides al projecte” els que “prenguin les decisions i votin”.

En un comunicat difós avui pels líders de Solidaritat Catalana, avisen que no cal caure “en els mateixos errors” que els partits parlamentaris, i es mostren partidaris que els adherits al seu projecte “votin lliurement, en primàries obertes, a les persones que volen que els representin i dirigeixin”.

Segons els tres líders de Solidaritat Catalana, “la unitat i la candidatura unitària s'ha de fer des de la base” de manera que els candidats han de ser els que obtinguin més vots.

Reclamen, en aquest sentit, “a totes les organitzacions polítiques que vulguin construir la gran candidatura unitària per a la independència” que assumeixin un “compromís de generositat i valentia” i acceptin “un sistema democràtic d'elecció directa” dels membres de les llistes electorals.

Es dóna el cas, no obstant això, que Reagrupament, l'organització que lidera l'exconseller de Governació Joan Carretero, ja ha celebrat una assemblea nacional per elegir als seus candidats, si bé és cert que les seves llistes poden ser modificades si així ho acorda la junta directiva.

En qualsevol cas, no és el mateix una “gran coalició” en la qual cada partit o organització que la integren decideix democràticament quins són els seus candidats, i després es negocia amb els altres partits l'ordre que ocupen dins de la llista unitària, que imposar com a condició que siguin els associats d'una de les formacions, en aquest cas Solidaritat Catalana, els que decideixin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.