Articles

A pams

Matar

Els humans matem i maltractem moltíssims animals. Per menjar, per vestir, per entreteniment (caça o pesca), per fer experiments, per raons higièniques i sanitàries, per accident... i també, a vegades, en celebracions folklòriques i culturals. Els motius són, doncs, diversos. Fer una llista de morts i maltractaments acceptables i una altra d'inacceptables em sembla una operació complexa. Per això xoca una mica que algunes coses ni ens les plantegem i, en canvi, d'altres –que uns quants toros criats expressament morin a la plaça– ens escandalitzin d'allò més.

Toros

Per aquesta i altres raons, em costa molt donar la raó als prohibicionistes. Els seus arguments no m'acaben de convèncer. Si els drets dels animals són tan sagrats, per què no tanquem els zoos? Si els drets dels animals són tan sagrats, com és que Barcelona mata milers de coloms tot asfixiant-los i a tothom li sembla la mar de bé, ningú no piula, mai més ben dit?

Polèmica

La polèmica sobre les corrides de toros –debat, animals i festa que personalment m'importen bastant poc– ha estat alimentada en bona part pel nacionalisme espanyol, que ha interpretat la prohibició com un atac identitari. Que la discussió hagi pujat de to ha contribuït a atraure l'atenció dels mitjans de comunicació internacionals, de manera que milions de persones de tot el món han pogut entendre que els catalans som una mica, o força, diferents. Aquesta és, em penso, una conseqüència positiva de tot plegat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a