Política

MIGUEL CABRERA DIPUTAT DEL PP A LES CANÀRIES

diputat del PP de Canàries

“A la llarga, les curses s'acabaran a Espanya”

El 1991 es va aprovar una llei a les Canàries, impulsada per vostè, que posava fi a les curses. Com veu la polèmica que s'ha generat a Catalunya?

El problema és que s'ha barrejat un component polític i algú ha volgut fer dels toros una bandera del nacionalisme. No entro en política, però des del punt de vista de la defensa dels animals va ser un gran dia. Es va abolir una pràctica sagnant i va guanyar la civilitat.

Els taurins i també el seu partit, el PP, mantenen que és un atemptat a la llibertat.

No es pot fer servir la llibertat per emparar espectacles violents. Amb aquest argument, també es podrien recuperar les lluites de gladiadors.

El PP ara promou la reforma de la llei perquè els toros siguin un bé exclusiu de l'Estat. Què en pensa?

És un error. És anar a contracorrent de tothom, perquè la gent evoluciona cap a un altre lloc. Crec, però, que no prosperarà.

Si al final no es compleixen els seus vaticinis, les Canàries també es veuria afectada i els toros podrien tornar.

Mai hi ha hagut tradició de curses. Quan el 1989 vaig començar a promoure la prohibició, ja feia sis anys que no n'hi havia.

S'acabaran les ‘corrides' a Espanya?

A la llarga, sí. No sé si ho veuran les nostres generacions, però és un fenomen imparable. La societat cada cop té més educació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.