Necrològiques

Emili Caula Quintanas

Expresident del GEIEG i membre actiu de l'activitat empresarial, política i social gironina

Emili Caula Quintanas va néixer a Girona el dia 12 de març del 1921.

Va estudiar Comerç als Germans Maristes de Girona, i després Comptabilitat.

L'any 1937, Emili Caula va entrar com a escrivent a la Cooperativa Obrera l'Esperança Gironina. Dos anys després, es va incorporar com a cap de Comptabilitat a la Mútua General de Seguros, acabada de crear, fins el 1945.

Va decidir començar una aventura empresarial, i el 1946 va fundar Productos El Pasteral, empresa dedicada a l'explotació de pedreres i trituració de marbre per la fabricació de rajoles i pedra artificial. L'any 60 va llogar la fàbrica d'embotits Productos de Cerdo Joaquim Pardás de Girona, propietat d'un oncle de la seva esposa, va modernitzar l'empresa, i hi va donar un àmbit estatal, bo i exercint-ne la gerència fins a l'any 1976.

Caula va ser el cap visible de la fusió de quatre empreses de trituració de marbre que van crear la Unión de Indústrias Trituradoras SA el 1976, també es va ocupar de la gerència fins a l'any 1985 i es va jubilar l'any següent, quan va fer 65 anys.

Pel que fa a la seva activitat social i pública, destaca la seva implicació en el món esportiu. Va ser jugador internacional d'hoquei sobre patins, i va ocupar la posició de porter de la selecció espanyola als anys quaranta, amb el cabdillatge de Joan Antoni Samaranch.

President del Sindicato Provincial de la Construcción de Vidrio y Cerámica, i membre de la Junta Provincial del Ciclo de Indústrias Cárnicas, de la qual va ser vicepresident entre el 1968 i el 1976, destaca en la tasca com a president del GEIEG (1965-1974), la primera entitat esportiva i cultural gironina. Amb la seva presidència, el club va adquirir els terrenys de Sant Ponç i va construir les primeres piscines, que van rellançar l'entitat.

Del 1962 fins al 1974 va ser alcalde de Sant Gregori, i es va negar a acceptar el càrrec de cap local del Movimiento, fins que el municipi es va annexionar a la ciutat de Girona. El 1976 va ser membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, fins al 1982, que va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona.

L'any 1992 Emili Caula va fundar l'Associació Gironina d'Ajuda als Malalts del Cor, GICOR, de la qual va ser president.

Emili Caula deixa esposa i quatre fills. La cerimònia exequial se celebrarà demà, dimarts, dia 3 d'agost del 2010, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Domeny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.