cultura

15 anys de Global

La discogràfica gironina Música Global celebrarà a la tardor el seu 15è aniversari amb dos concerts als auditoris de Barcelona i Girona i molts llançaments

El segell gironí ha reunit la gran majoria dels noms més destacats de la música en català

Música Global és un cas únic en el panorama musical i cultural català: treballant des de la perifèria, concretament des de Girona, el segell creat i dirigit pel músic Salvi Cufí ha aconseguit reunir la gran majoria dels noms més destacats de la música en català, des de clàssics com ara Ja T'ho Diré –el seu disc Dos o tres va inaugurar el catàleg de Global–, Sopa de Cabra –també els seus hereus: Gerard Quintana, Josep Thió i Kabul Babà– i Lax'n'Busto fins a Miquel Abras, Quimi Portet, Marc Parrot, Jofre Bardagí, Beth i un llarg etcètera de propostes. Global també ha creat un segell per a projectes adreçats al mercat estatal, generalment en castellà (Mass Records) i té una important presència en les principals botigues de música a internet.

Per celebrar el seu quinzè aniversari, Música Global ha organitzat una doble gran festa als auditoris de Barcelona i Girona, on els dies 7 i 8 d'octubre, respectivament, hi actuaran els principals artistes de la casa. “Les millors cançons de Global cantades pels millors intèrprets de l'escuderia, amb una posada en escena molt especial”. Així s'anuncien aquests concerts, per exemple al web de Club TresC. La relació de solistes i grups participants és impressionant: Beth, Carles Carolina, Cris Juanico, David Rossell, Dêlen, Eduard Canimas, Gerard Quintana, Gertrudis, Gossos, Joan Masdeu, Jofre Bardagí, Josep Thió, Lax'n'Busto, Marc Parrot, Mine!, Miquel Abras, Pau Vallvé, Pep Suasi, Quimi Portet, Ricky Falkner, Senyors Tranquil, Titot, Toni Xuclà i Vitruvi. A més, hi haurà una banda de suport formada per Cece Giannotti (direcció musical, veus i guitarra), Fredy Wort (teclats i veus), Joe Lewis (baix) i Pere Foved (bateria). Durant el concert, que es gravarà i s'editarà en CD i DVD, es podran escoltar alguns clàssics de Global com ara El far del sud (Sopa de Cabra), Si véns (Ja T'ho Diré) i Corren (Gossos) en “noves versions fruit d'un exercici d'intercanvi en què ningú ballarà mai amb la seva parella”. El preu de l'entrada, en el cas de l'Auditori de Barcelona, serà de 20 euros. L'Auditori de Girona encara no ha presentat la programació de la tardor vinent.

Onze discos nous

El CD i DVD dels 15 anys de Música Global serà un dels onze llançaments discogràfics que el segell gironí prepara per a l'últim quadrimestre de l'any. A partir del setembre també veuran la llum els nous discos del cellerenc Le Croupier i el gironí Eduard Canimas. A més, hi haurà nous treballs discogràfics dels mallorquins Casa Rusa, Pau Vallvé –un projecte al marge del seu alter-ego, Estanislau Verdet–, Inspira –un grup barceloní produït per Vallvé– i Mine!, el grup guanyador de l'última edició del concurs Sona 9. Música Global també publicarà un disc del cor de cambra sabadellenc Lieder Càmera, que aquest any celebra el seu vintè aniversari amb el projecte Cançónova: un doble CD amb una selecció de cançons representatives de la Nova Cançó, harmonitzades “pels músics de més prestigi del nostre país compromesos amb el cant coral”.

Global també ha anunciat un disc del programa Delicatessen, d'Icat FM, amb grans cançons de diferents estils i èpoques, triades amb bon criteri per Albert Puig; un altre disc amb la música de la sèrie de TVE, La señora i, seguint amb la tele, el disc No me la puc treure del cap, vinculat a un nou programa de TV3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.