Societat

barcelona

Jordi Hereu compleix amb Paideia i li cedeix un solar de la UB a les Corts

L'Ajuntament permuta una parcel·la de la zona esportiva universitària, a la Diagonal, per dues finques a Sant Andreu i a Ciutat Vella

El drama de l'escola d'educació especial Paideia, que viu amb l'amenaça d'haver de marxar el juny del 2013 del xalet que té llogat al carrer de Panamà, tindrà un final feliç. Dimecres, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va comunicar a la directora del centre, Maribel Madrid, i al president de l'associació de mares i de pares (AMPA) que gestiona l'escola en règim concertat amb les administracions, Francesc Pérez, que finalment ha aconseguit un acord amb el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Didac Ramírez, per tal que concedeixi a l'Ajuntament la titularitat d'una parcel·la de 1.500 metres quadrats, ubicada a l'extrem sud-oest del servei d'esports universitaris que hi ha a la Diagonal. El consistori cedirà el solar, en règim d'ús, a l'AMPA de Paideia perquè pugui tirar endavant el projecte de construir una escola de propietat al districte de les Corts. El conveni és també avantatjós per a la UB, que, a través d'una permuta, obtindrà dos solars que ara són de titularitat municipal. El primer està situat al districte de Sant Andreu i és una finca de 2.000 metres quadrats delimitada pels carrers de Josep Soldevila, Riera d'Horta, Camp del Ferro i un vial de nova creació. L'Ajuntament s'ha compromès a tramitar en el termini d'un any un pla de millora urbana perquè la Universitat de Barcelona pugui construir en aquest espai aularis per a doctorands i serveis complementaris. A més, segons han explicat alts responsables del consistori, la UB també aconseguirà la totalitat de la propietat del campus d'humanitats que té al Raval, entre la Facultat de Geografia i Història i l'anomenat Edifici Històric. A banda de la permuta de terrenys, Ramírez també s'ha garantit el vistiplau del consistori per a la construcció d'una residència d'estudiants dins l'àmbit del servei d'esports, prop del carrer d'Albert Bastardas. La regidora executiva de les Corts, Montserrat Sànchez, s'ha felicitat perquè el districte i el mateix alcalde han pogut atendre la petició d'ajut que els va formular Paideia, tot i lamentar que la solució s'hagi endarrerit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.