Política

El PSC fa pinya pel temor d'un efecte Castells

A uns quatre mesos de les eleccions, la direcció del PSC intenta fer pinya per evitar que la decisió del conseller d'Economia, Antoni Castells, de no anar a les llistes pugui perjudicar el partit. I encara més quan les enquestes els situen en una tendència clarament a la baixa, amb els pitjors resultats obtinguts fins ara en els sondejos del Centre d'Estudis d'Opinió. José Montilla va ser el primer a no voler furgar en la determinació que el conseller va avançar en una entrevista a aquest diari. Tampoc no va valorar les crítiques a la subordinació del PSC al PSOE. “Cadascú és lliure de fer i de dir el que vulgui”, va constatar.

El president de la Generalitat va circumscriure el desmarcament de Castells a una “decisió personal”. Per això va expressar el seu respecte i va assegurar que hi compta per al projecte del PSC. En una conversa informal amb periodistes després d'un acte de precampanya, Montilla va evitar parlar del sector catalanista del PSC i va constatar que hi ha tantes sensibilitats com persones que integren el partit. Tot i que Castells va ser el número dos per Barcelona el 2006, el president va insistir que ara les llistes no estan tancades. Amb aquest argument, i parlant de Montserrat Tura, va avisar que ni compta ni deixa de comptar amb ningú per encaixar la candidatura. La consellera de Justícia va confessar en una entrevista a RAC1 que està valorant si vol anar o no a les llistes del PSC, tot i que les candidatures, va dir, les decideixen els militants. Tura també es va afegir als retrets del titular d'Economia quan va afirmar que no s'havia defensat l'Estatut amb prou convicció. Va reconèixer que el pronunciament del TC ha “tensat” les relacions entre socialistes i es va mostrar d'acord amb Castells, quan va dir que el PSOE “no ha defensat l'Estatut com nosaltres volíem”.

Tura va donar un suport matisat al titular d'Economia, que només va reblar amb fermesa un altre dels exponents del sector catalanista del PSC, Ernest Maragall. La consellera de Justícia es va ajustar a la consigna de minimitzar l'efecte Castells capitanejada per Montilla. No va ser l'única. La consellera de Treball, Mar Serna, i el titular de Política Territorial, Joaquim Nadal, també intentaven treure-li importància.

Montilla va assegurar, a més, que té decidida la data de les eleccions. Els primers a saber-la seran els membres del govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.