El vicepresident dels EUA declara que s'ha acabat l'època de la política unilateral del seu país

El vicepresident dels Estats Units, Joseph Biden, va anunciar ahir a Xile, quan va acabar la cimera de líders progressistes, el final de la política unilateral que el seu país va aplicar durant el mandat de George W. Bush. «L'època en què els Estats Units actuaven unilateralment, l'època en què dictava i no escoltava, aquesta època s'acabarà», va emfatitzar el número dos de la Casa Blanca.

«Els Estats Units ara no parlem del continent, sinó que dialoguem amb el continent, perquè no tenim totes les respostes», va subratllar Biden. D'altra banda, la presidenta xilena, Michele Bachelet, va elogiar l'enfocament de Barack Obama sobre la crisi econòmica i la pròxima reunió del G-20, que hagi anunciat el tancament de la presó de Guantánamo i que hagi ofert a l'Iran començar una nova etapa en les relacions bilaterals.

En la cimera de Xile, Biden va donar per tancada la polèmica amb el govern de Rodríguez Zapatero per l'anunci de la retirada de Kosova de les tropes espanyoles, i paral·lelament la Casa Blanca anunciava que Obama i el president espanyol tindran una trobada diumenge que ve, en el marc de la cimera UE-EUA que se celebrarà a Praga. La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar ahir que la reunió entre Obama i Rodríguez Zapatero posa de manifest que hi ha una bona sintonia i relació entre les dues administracions i els dos països. També es va referir al «fòrum sobre energia i clima», que es reunirà a Washington el 27 i 28 d'abril, al qual Obama ha convocat les grans economies mundials, sense la presència de l'Estat espanyol. Segons la vicepresidenta, Obama ja ha posat l'Estat espanyol com a exemple de país que promou i impulsa l'ús de les energies netes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.