Administracions

finançament local

L'Estat reclama cinc milions d'euros a Tarragona i Reus

La majoria d'ajuntaments de la demarcació van rebre el 2008 més diners dels recaptats, i hauran de retornar més de 13 milions en total

La Diputació haurà de pagar al govern estatal deu milions

La majoria d'ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre hauran d'escurar-se una mica més la butxaca durant els propers anys. Als efectes de la crisi econòmica sobre les finances municipals s'hi afegeix ara la liquidació del finançament que les entitats locals van rebre del govern estatal l'any 2008, i que en la majoria de casos té un resultat negatiu. Com a conseqüència, els consistoris hauran de retornar part dels recursos de l'Estat que van rebre aquell exercici, ja que a l'hora de fer les previsions el govern espanyol va planificar que ingressaria més diners dels que finalment va aconseguir.

Aquesta situació afecta tots els municipis de la demarcació excepte quatre, i entre tots hauran de retornar a l'Estat més de tretze milions d'euros, mentre que els que en reben tan sols obtindran poc més de 45.000 euros. A aquesta xifra cal sumar la liquidació també negativa dels recursos rebuts per la Diputació, que pagarà més de deu milions.

L'Ajuntament més afectat és Tarragona, al qual l'Estat reclama 3,2 milions d'euros. El segueixen Reus (amb un deute de 2,2 milions) i el Vendrell (que haurà de retornar 678.098,72 euros). Tortosa també supera el mig milió d'euros de deute, i municipis costaners com ara Cambrils i Calafell superen amb escreix els 400.000 euros a retornar.

L'altra cara de la moneda són els quatre únics municipis de la demarcació que rebran encara més diners de l'Estat ja que, un cop feta la liquidació, s'ha detectat que van rebre a compte menys diners dels que els corresponien. En aquest cas, la llista l'encapçala Ascó, que rebrà 35.957,93 euros. Els Garidells, Vallfogona de Riucorb i Vilaverd també obtindran més recursos, tot i que en quantitats més modestes.

10,02
milions
són els que va rebre de més la Diputació de Tarragona l'any 2008. Ara els haurà de retornar.
4
municipis
sí que rebran més diners de l'Estat. Són Ascó, els Garidells, Vallfogona de Riucorb i Vilaverd.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.