Economia

Grècia rebaixa el dèficit un 40% entre gener i juliol

Grècia ha aconseguit reduir el seu dèficit públic un 39,7% en els set primers mesos de l'any, segons va avançar ahir el ministre de Finances del país hel·lè. Les dades preliminars presentades ahir assenyalen que el dèficit públic de Grècia entre gener i juliol va augmentar a 12.097 milions d'euros, davant els 20.050 milions del mateix període de l'any passat.

Amb aquestes xifres, el govern socialista ha aconseguit fins i tot millorar lleugerament els objectius establerts per l'FMI, el Banc Mundial i la Comissió Europea per al desemborsament de les ajudes al país, el més afectat per la crisi del deute sobirà a la zona euro, que havien demanat a Atenes la reducció en un 39,5% del dèficit públic en aquest període.

Eslovàquia es despenja

Per altra banda, el comissari d'Economia, Olli Rehn, va lamentar ahir la falta de “solidaritat” mostrada pel Parlament d'Eslovàquia després de rebutjar la participació del país en el pla de rescat financer de Grècia pactat per l'eurozona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.