Política

La Defensora del Poble espanyol porta al TC la llei d'acolliment catalana

Josep Huguet ha carregat contra aquesta decisió de l'anterior Defensor del Poble, Enrique Múgica i l'ha titllat de “falangista”

El diputat del Grup Mixt al Parlament i impulsor de la iniciativa, José Domingo, s'ha mostrat satisfet pel recurs

La Defensora del Poble espanyol en funcions, María Luisa Cava de Llano, va recórrer el 13 d'agost davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la llei d'acollida i integració d'immigrants aprovada pel Parlament de Catalunya l'abril i que considera el català com a primera llengua d'acollida.

El diputat del Grup Mixt al Parlament i impulsor de la iniciativa, José Domingo, s'ha mostrat satisfet pel recurs i ha remarcat que és “plenament coherent” amb la sentència del TC sobre l'Estatut, que considera inconstitucional fixar el català com a llengua “preferent” perquè “discrimina” el castellà.

“La sentència del TC és molt clara”, ha reiterat Domingo, i ha assenyalat la inconveniència que suposa per als immigrants aprendre català si després es traslladen a un altre lloc de l'Estat.

“Es tornaran bojos”, ha remarcat el diputat, que va traslladar el maig la llei d'acollida al llavors Defensor del Poble, Enrique Múgica.

Segons ha explicat, Múgica es va comprometre a estudiar el cas tot i que va ajornar qualsevol decisió en espera de la sentència del TC sobre l'Estatut, que també ha rebutjat que la Generalitat tingui “competència exclusiva en matèria de primera acollida” d'immigrants, tal com figura a l'article 138.1 de l'Estatut.

Per Domingo, la llei d'acollida s'ha de modificar per satisfer el desig dels immigrants a Catalunya de rebre la primera acollida en castellà.

Fonts de la Secretaria d'Immigració de la Generalitat han precisat que encara no han rebut cap notificació oficial sobre el recurs, fet pel qual han declinat fer-ne valoracions en espera de rebre-la.

En aquest sentit, el Conseller d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet ha carregat contra aquesta decisió de l'anterior Defensor del Poble espanyol, Enrique Múgica i la titllat de “falangista”en el marc de la Universitat Catana d'Estiu de Prada de Conflent.

“La decisió de Múgica és una mostra més que l'etapa de negociar amb el govern espanyol ha finalitzat” perquè “no hi marge de maniobra i es necessari plantejar un Estat Català”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.