Societat

L'ONU eleva ja a vuit milions les persones que necessiten ajuda urgent al Pakistan

En poques hores, l'ONU augmenta de sis a vuit milions el nombre d'afectats

El CICR adverteix del perill que suposen les mines i els projectils sense explotar en les zones inundades

El nombre de pakistanesos que s'han vist afectats per les greus inundacions provocades per les pluges monsòniques i que necessiten ajuda urgent ascendeix ja a vuit milions, segons l'ONU. “Atès que es tracta d'una situació en evolució, les coses s'estan ampliant. La nostra estimació ha augmentat fins als vuit milions de persones necessiten ajuda humanitària urgent”, ha indicat el portaveu de les operacions humanitàries de l'ONU, Maurizio Giuliano. Hores abans, aquest mateix responsable havia estimat en sis milions les persones necessitades d'assistència.

El Comitè Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja (CICR) ha alertat que els milions de persones que s'han vist afectades per les greus inundacions en Pakistan s'enfronten ara, a més del risc de malalties, al perill que suposen les mines i els projectils sense explotar en les zones de conflicte que han estat remogudes per les aigües.

Segons ha indicat el CICR en un comunicat, fins al moment almenys sis persones han resultat ferides de gravetat per l'explosió d'aquest tipus d'artefactes. Per això, s'estan elaborant documents informatius per a informar a les comunitats afectades per la presència de mines i projectils dels riscos que aquests plantegen en les zones inundades.

Així mateix, tant els mitjans nacionals com els provincials han acceptat informar sobre aquest perill en les seves emissions radiofòniques i en les seves edicions impreses.

Per altra banda, amb la finalitat d'evitar que sorgeixin brots de malalties provocades per l'aigua i que aquestes es puguin propagar, estan operant vuit unitats d'atenció sanitària bàsica de la Mitja Lluna Roja Pakistanesa i dues unitats mòbils.

Mentrestant, més de 250 persones del nord-oest del país que havien quedat separades dels seus familiars per les inundacions han aconseguit contactar amb ells gràcies als telèfons que han posat a la seva disposició la Mitja Lluna Roja Pakistanesa i el CICR.

“El panorama és desolador”, ha reconegut el director de la delegació del CICR al Pakistan, Pascal Cuttat, qui ha destacat l'arribada de noves pluges aquest cap de setmana. “Les aigües estan remetent en el nord però es dirigeixen cap al sud, on viuen fins i tot més persones”, ha previngut, lamentant la impossibilitat de plantar cara a les necessitats actuals al ritme necessari.

“Estem fent tot el que podem per a ampliar la nostra operació amb la finalitat d'abordar ràpidament les necessitats de diversos centenars de milers de persones, especialment en matèria alimentosa”, però també d'aigua potable i sanitàries, ha explicat Cuttat. “Les necessitats van molt més allà de la capacitat de resposta d'una sola organització humanitària”, ha dit.

Segons el CICR, “les comparances entre les actuals inundacions en Pakistan i grans desastres naturals anteriors deixen clar que aquesta és una catàstrofe d'una magnitud sense parangó i atès que encara queda un mes de pluges monsòniques , les inundacions podrien no haver arribat a la seva capacitat màxima de destrucció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.