Societat

L'ONU crida al compromís internacional per ajudar al Pakistan

El ministre d'Afers Exteriors del Pakistan, Makhdoom Shah Mehmood Qureshi, agraeix a la comunitat internacional la generositat i demana als estats membres de la ONU que no permetin que el terrorisme exploti el desastre causat per la inundacions

El secretari general de Nacions Unides, Ban Ki- Moon, ha demanat als donants internacionals que responguin urgentment a l'emergència provocada per les inundacions al Pakistan, a la qual s'ha referit com un “desastre i un repte global “.

Ban ha fet aquestes declaracions durant la sessió especial de l'Assemblea General de Nacions Unides sobre Pakistan, celebrada aquest dijous a la seu de Nova York, en què ha estat aprovada una resolució de suport al govern pakistanès .

“No s'equivoquin, aquest és un desastre global, un repte global. Aquesta és una de les proves dels nostres temps per a la solidaritat internacional”, ha declarat Ban, que ha advertit que el Pakistan s'està enfrontant a un “tsunami a càmera lenta” i que les necessitats seguiran augmentant, tot i que actualment ja hi ha entre 15 i 20 milions de persones que necessiten refugi, aliments i assistència.

“Això és més que tota la població colpejada pel tsunami de l'oceà Índic, el terratrèmol del Caixmir, el cicló Nargis i el terratrèmol a Haití junts “, ha dit Ban, alhora que ha remarcat que almenys 160.000 quilòmetres quadrats de terra es troben sota l'aigua, una àrea més gran que la meitat dels països del món.

Ban ha donat les gràcies als donants internacionals per les solidaritat que han demostrat fins ara, especialment en la seva resposta a la crida de l'l'ONU per demanar 460 milions de dòlars per al seu pla inicial de resposta a les inundacions al Pakistan, dels quals ja han estat recaptats el 47 per cent.

No obstant això, ha demanat als donants internacionals que aportin en els pròxims 90 dies la resta dels fons sol.licitats, necessaris perquè les agències humanitàries subministrin aliments, aigua, refugi i assistència sanitària als milions de persones que ho necessiten desesperadament.

Un altre dels ponents que s'ha dirigit a l'Assemblea General ha estat el ministre d'Afers Exteriors del Pakistan, Makhdoom Shah Mehmood Qureshi, que també ha agraït a la comunitat internacional la generositat que ha demostrat fins ara i ha lloat el lideratge i el compromís de l'ONU en la resposta.

Qureshi, que ha recordat que les tempestes i inundacions han colpejat al seu país mentre lliura una guerra contra l'extremisme, ha demanat als estats membres de la ONU que no permetin que el terrorisme exploti el desastre causat per la inundacions.

En aquest sentit, ha subratllat la importància d'atendre immediatament les necessitats dels milions de damnificats. “Si no ho fem, podríem retrocedir el terreny guanyat en la nostra difícil i dolorosa guerra contra el terrorisme. No podem permetre que aquesta catàstrofe es converteixi en una oportunitat per als terroristes”, va emfatitzat.

Qureshi informa que les pèrdues materials del seu país sobrepassen els 43.000 milions de dòlars i adverteix que la situació empitjorarà ja que la temporada de monsons no ha acabat i s'esperen més inundacions i, amb elles, més desplaçaments massius de població.

D'altra banda , Qureshi ha indicat que el govern pakistanès establirà una entitat independent que mobilitzi els recursos i garanteixi la transparència de la gestió de l'ajuda internacional.

L'Assemblea ha lamentat la pèrdua de vides i els enormes danys a la infraestructura i al medi ambient ocasionats per les pluges torrencials sense precedents en una zona que normalment és àrida, les quals va atribuir al fenomen del canvi climàtic, i va sostenir que posen de manifest la major vulnerabilitat dels països davant seu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.