Societat

La mort de Josep Maria Isanta, a judici

El judici preveu resoldre's en 14 sessions i s'allargarà fins el dia 22 o 23 d'octubre

Avui comença a l'Audiència de Barcelona el judici per la mort a ganivetades del jove de Berga Josep Maria Isanta, durant la Patum de l'any 2005.
La vista oral arrencarà amb nou persones al banc dels acusats, que s'enfronten cadascuna a una pena màxima de 21 anys de presó. La fiscalia els acusa de diversos delictes, entre els quals hi ha el d'homicidi, que està castigat amb 15 anys de presó.

L'acusació particular reclama que se'ls acusi d'assassinat, amb l'argument que els acusats van actuar amb traïdora i acarnissament. Per la mort de Josep Maria Isanta ja hi ha condemnats sis joves que eren menors d'edat el dia del crim i que actualment estan ingressats en un centre de menors.

En principi, s'han previst 14 sessions, tot i que si fos necessari n'hi hauria una quinzena. Així el judici s'allargarà fins el dia 22 o 23 d'octubre.

La Plataforma per la Convivència al Berguedà ha convocat una concentració silenciosa de cinc minuts avui a les 20:30 hores a la plaça de Sant Pere de Berga, per donar suport als familiars i amics de Josep Maria Isanta. La plataforma confia que al judici es qualifiqui la mort d'assassinat i no pas d'homicidi com defensa el fiscal.

D'altra banda, l'Ateneu Columna Terra i Llibertat i el Centre d'Estudis Josep Borràs no exerciran finalment d'acusació particular. En un comunicat, els dos col·lectius han justificat la renúncia perquè estan convençuts de la "inutilitat total" de la via judicial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.