Política

Carretero ataca Laporta i la unitat sobiranista s'allunya

El líder de Reagrupament titlla les primàries de Solidaritat de “broma de mal gust” i redueix a “electoral” el projecte de l'expresident del Barça

Insinua que el pacte pot ser postelectoral

Si Joan Carretero pretén la unitat de l'independentisme extraparlamentari, no ho sembla gaire. En les últimes intervencions públiques, el líder de Reagrupament ha atacat Joan Laporta i Solidaritat Catalana sense gaires contemplacions i ahir ho va tornar a fer. El forat entre els dos dirigents es va fent cada vegada més gran i l'esperada reunió per intentar concretar un acord segueix ajornat sine die.

Explícitament, Carretero encara no ha tancat la porta al pacte, però les seves manifestacions gairebé ho indiquen. Fins i tot ha insinuat que l'encaix pot ser postelectoral. L'exconseller d'ERC, en declaracions a Catalunya Ràdio, va contraposar el seu projecte “polític, a mitjà i llarg termini” al projecte “electoral” de Laporta. “I no és cap menyspreu”, va afegir. La segona càrrega contra el seu soci potencial va ser contra el partit, ja que va titllar de “broma de mal gust” el sistema de primàries de Solidaritat, que es tancarà el 4 de setembre amb una assemblea. “Les primàries necessiten com a mínim un any per confrontar propostes”, va dir l'impulsor d'RCat.

Però encara es va reservar una bala final, més personal, contra Laporta, i on menys es podia esperar. Qüestionat pel discurs en castellà de Sandro Rosell davant les penyes blaugrana a Barcelona, Carretero va dir que era una pràctica habitual en els congressos de penyes i que el mateix Laporta “parlava en castellà al famós discurs d'«¡Al loro!»”. Aquí Carretero va fer trampa, perquè Laporta contestava a una pregunta en castellà i feia les exposicions en català.

Laporta, que dissabte va dir que veia l'acord “aviat”, no va voler replicar a Carretero, però fonts del seu entorn consideren cada cop més llunyà un final feliç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.