Articles

'Outing' espanyol

D'AVUI.cat

Ves per on, la nova musa de l’espanyolisme és Montserrat Caballé, gràcies al seu arrenglerament fervorós en favor del castellà i al fet d’afirmar que se sent “una espanyola nascuda en una ciutat esplèndida com és Barcelona, a la regió de Catalunya”.

Bé, és una opció. Personalment, aplaudeixo la sinceritat de la presa de posició política d’aquesta soprano tan espanyola. Com la d’altres que s’han manifestat públicament en aquest mateix sentit, o en el contrari. El problema –o no– és que aquests alineaments generen un efecte outing entre l’espanyolisme menys compromès, o fins i tot entre els indiferents.

Indirectament, Caballé ha enviat una pregunta a Ainoha Arteta o a Josep Carreras. De la mateixa manera que el fet que Luis Aragonés (entrenador) i Iker Casillas (capità) s’hagin posicionat en favor del manifest de Savater interpel·la obertament els jugadors catalans de la roja (per cert, el “¡Viva España!” de Xavi, ¿és una resposta?). La intensitat de l’ofensiva fa que la indiferència i la inhibició siguin, també, un posicionament. Tots són legítims, però jo prefereixo els més clars.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.