L'escola Rogelio Rivel celebra deu anys

L'escola Rogelio Rivel obre les portes aquest cap de setmana per celebrar el desè aniversari. El centre, que encara no té homologats els estudis de circ, sí que és recomanable per practicar les diferents tècniques de circ abans d'inscriure's a una escola de grau superior a França. Des d'ahir a la nit i fins diumenge s'alternen les funcions d'alumnes i exalumnes amb espectacles del circ d'hivern de l'Ateneu de Nou Barris com ara el multirepresentat Kletzmer, un muntatge que ha superat totes les expectatives i que s'ha convertit en una eficaç targeta de presentació del circ que es desenvolupa a Barcelona.

El circ Rogelio Rivel va començar a l'ombra de l'Ateneu, on des de bon començament es va donar cabuda al circ. Rogelio Rivel, el germà petit de la família Rivel, va decidir trencar amb la tradició d'ensenyar les tècniques de circ a la família i va donar la possibilitat d'ensenyar-les a qui les volgués aprendre, «va democratitzar l'aprenentatge del circ», diu agraïda Anna Mestres, de l'Escola Rogelio Rivel. El que inicialment van ser uns tallers va anar agafant forma fins a esdevenir el bressol de l'actual escola, amb la instal·lació d'una vela al costat mateix de l'Ateneu. Rivel no hi ha treballat mai, a l'escola, però es va batejar el centre amb aquest nom per agraïment a la generositat de l'artista. L'escola està oberta a alumnes majors de 15 anys. El vessant més lúdic adreçat bàsicament a canalla es continua oferint des del mateix Ateneu Popular de Nou Barris.

Avui i demà hi ha previstos tallers de circ, una cercavila i la pista oberta. El cabaret de circ amb exalumnes, que ja estava previst que comencés ahir, es repetirà només aquesta nit de dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.