Cultura

El Castell de Ciutadilla reobre al públic després de les obres de restauració

El castell de Ciutadilla (Urgell) s'obrirà novament al públic a primers del mes de maig després de divuit mesos d'obres de restauració, segons ha anunciat l'alcalde de Ciutadilla i president del Patronat dels Amics del Castell, Óscar Martínez.

La intenció del patronat, ha afegit Martínez, "és fer coincidir la reobertura de la fortalesa medieval amb la celebració d'una nova edició de la VI Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla".

Les obres de restauració portades a terme al castell han consistit en la consolidació dels murs, el sanejament de l'ala nord del recinte, la rehabilitació i reforç del sostre de l'antiga torre i diversos treballs de condicionament. També s'ha instal·lat una passarel·la que comunica l'espaiosa sala noble del castell amb les estades de la torre antiga, amb dues sales polivalents i uns serveis.

Les obres de restauració del castell, que han costat 436.000 euros, s'han desenvolupat en un any i mig sota la direcció de la Generalitat i el patronat del castell.

Aquesta fortalesa de Ciutadilla va ser cedida pel seu propietari, Joaquím Sagnier de Setmenat, marquès de Ciutadilla, el 1996 al Consell Comarcal de l'Urgell, que s'encarrega de la seva conservació i manteniment, de la mateixa manera que del castell pròxim de Maldà.

Els orígens del castell, que es va transformar en palau residencial el segle XVI, es remunten a l'any 1165.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.