Societat

Baltasar rectifica Huguet: no s'obligarà els professors universitaris a tenir el nivell C de català

Seran les universitats les que fixaran les condicions per acreditar el nivell de llengua

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha manifestat que el decret llei que prepara el govern que fa referència al català a les universitats no obligarà als professors universitaris a tenir “el nivell C o un altre equivalent”.

“El nou decret”, ha destacat el conseller, “fa referència als professors que vulguin optar a una plaça fixa i determina que han d'acreditar una competència lingüística en català i no diu que sigui el nivell C o un altre equivalent” el que han d'acreditar els professors.

Aquestes paraules matisen les declaracions que va fer el conseller responsable d'universitats, Josep Huguet, que aquest dilluns va dir al programa Els Matins, de TV3, que “els nous professors o els que hi ha ara a la universitat que volen accedir a noves places caldrà que tinguin la acreditació bàsica de català, que és aquella que se'n diu el nivell C, que ve a ser el de suficiència de català”.

Baltasar ha assegurat que les universitats “fixaran les condicions per acreditar el nivell de català”.

El titular de Medi Ambient ha remarcat que aquest és “un decret que no neix del no res, sinó que és fruit del treball del sector universitari, que vol restablir l'equilibri entre el català i el castellà a les aules i garantir alhora la captació de talent”.

Considera que s'aprovarà al govern les pròximes setmanes. Sobre el decret, Baltasar ha manifestat que el que ha explicat són les seves línies bàsiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.