El nombre de penes alternatives a la presó augmenta un 43% el 2009

Aquesta puja fa que el 2% de les mesures no s'executin

«Les persones prenen més consciència del delicte que van cometre si són condemnades a mesures penals alternatives», va assenyalar ahir la consellera de Justícia, Montserrat Tura. Ara bé, el fet que el 2009 el nombre de penes alternatives a la presó augmentés un 43% comporta que l'administració hagi hagut de fer «un esforç» per executar aquestes mesures –els treballs de menys de 30 dies de durada caduquen al cap d'un any–. La majoria de demandes de treballs en benefici de la comunitat (69%) provenen de condemnes per delictes contra la seguretat del trànsit, seguides de penes referents a delictes de violència de gènere. Un 2% d'aquestes mesures no s'arriben a executar perquè prescriu el delicte, ja sigui perquè l'administració no ha adjudicat a temps la pena alternativa a la presó o bé perquè el condemnat no s'ha presentat quan se l'ha citat i els tràmits per localitzar-lo han fet que el delicte acabi prescrivint.

Els inhibidors sexuals

Un pres condemnat per agressió sexual i amb un alt risc de reincidència ja ha acceptat sotmetre's al tractament farmacològic que permet reduir la libido. L'intern començarà a prendre el tractament set mesos abans de sortir per primera vegada de la presó. El tractament, que és optatiu, també ha estat ofert a un altre intern, que l'ha rebutjat. Segons la consellera Tura, hi ha 16 interns més susceptibles de seguir el programa.

LA FRASE

MONTSERRAT TURA
Consellera de justícia
«Hem resolt amb força habilitat i destresa els canvis legislatius»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.