El prostíbul de Tortosa torna a obrir i l'Ajuntament veu difícil tancar-lo per falta de permís

La propietat afirma que al pis no hi ha cap tipus d'activitat

La policia va detenir dilluns al matí el proxeneta i sis de les noies que treballen a la casa del número 11 del carrer Barranc de Caputxins, però a la nit ja tornaven a casa. Ho van veure els veïns, que també van constatar que dimarts a la tarda ja tenien la porta oberta. De fet, la casa té una doble porta, i la primera mai es tanca quan se suposa que el prostíbul està obert. Arran de l'operació policial, els hàbits haurien canviat, ja que la porta exterior està oberta durant el dia i tancada a les nits. A més, una veïna va veure un possible client que entrava a la casa dimecres a la tarda. Els veïns també saben que la policia local ha intentat alguna vegada tancar l'establiment, però que això fins ara no ha estat possible perquè l'activitat té lloc en un domicili privat, i no en un local públic.

De fet, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va confirmar ahir que l'Ajuntament ha fet tot el que ha pogut, i que ha col·laborat en la investigació. «Hem aixecat actes per obres il·legals i per falta de llicència; i la policia local estava fent un seguiment per veure si hi havia alguna incidència, i també per complementar la informació que els cossos estatals estaven treballant», va recordar. «Però, quan es tracta d'un cert tipus de delinqüència, ja no podem actuar», va afegir-hi. «A banda, si és un pis privat i acaben desenvolupant l'activitat a l'interior, l'Ajuntament ja no pot acabar de constatar-ho; no és com en un bar, que necessita una llicència d'activitat per estar obert al públic», va precisar Bel. «La propietat de la casa afirma que no hi ha activitat, i per tant és difícil provar-la», va lamentar l'alcalde. De fet, els veïns han dit que la casa té les persianes abaixades les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.