Successos

POLICIAL

Tres detinguts per tràfic de drogues a Lloret de Mar

En un operatiu conjunt entre tres cossos policials, els agents van identificar 53 persones

L'objectiu de l'operació era controlar la prostitució a la via pública i la venda de droga

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra, la policia estatal i la policia local de Lloret de Mar va acabar aquesta setmana amb la detenció de tres persones acusades de tràfic de drogues al carrer i amb 23 persones més identificades i traslladades a la comissaria perquè no disposaven dels papers en regla.

L'operatiu es va fer la nit del 28 de juliol al centre de la població costanera, on es van identificar un total de 53 persones. Entre aquests ciutadans en situació irregular, hi consta una ordre d'expulsió i dues notificacions d'expulsió. A part d'això, també es van obrir tres actes per comisos de drogues i quatre més per venda ambulant, que està prohibida per les ordenances municipals.

Els fets es van produir la nit del dimecres 28 de juliol, quant agents de l'àrea bàsica policial de la Selva Litoral, de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) de Girona, el Grup Operatiu Especial de Seguretat, del grup d'estrangeria i de la policia científica de la policia estatal i la policia local de Lloret de Mar van dur a terme un dispositiu especial al centre de la població de la Selva.

L'objectiu d'aquesta operació era controlar la prostitució a la via pública, la venda ambulant i la venda d'estupefaents al carrer, entre d'altres. Els resultats d'aquesta acció han estat la identificació de 53 persones durant les hores que va durar el dispositiu.

Entre la totalitat de les persones identificades, la policia estatal va traslladar 23 persones a la comissaria de Lloret per fer diverses comprovacions, ja que els identificats es trobaven en situació irregular al país. Després de les comprovacions es va determinar que entre els traslladats hi havia una persona amb una ordre d'expulsió i dues més amb notificacions d'expulsió.

Venda de droga

Durant l'operatiu també es van detenir tres persones per vendre droga al carrer, especialment als turistes que passejaven pel centre de la població. També es van aixecar tres actes –amb sanció econòmica inclosa– per comisos de drogues i quatre actes més per venda ambulant a la via pública, prohibida per les ordenances municipals.

Segona operació

El cap de la comissaria de Blanes, Francesc Cardús, ha explicat que aquesta és la segona operació policial conjunta que es fa a Lloret de Mar. La primera es va fer a principi de juliol i, segons el mateix Cardús, els resultats van ser semblants a aquesta segona. Cardús ha destacat que es preveu que durant el mes d'agost es duguin a terme un parell o tres més d'operacions policials conjuntes per tal de garantir la seguretat en el municipi.

D'altra banda, Cardús ha explicat que s'ha escollit el municipi de Lloret de Mar pel fet que es tracta de la segona destinació turística a Catalunya (al darrera de Barcelona), i això comporta que sigui necessària més seguretat durant la temporada estival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.