Punt divers

El nou tram de la N-260 entre Xerallo i Pont de Suert suposaran un inversió de més de 242 milions d'euros

ALT PIRINEU I ARAN

El secretari d'Estat de Planificació i Relacions Institucionals del Ministeri de Foment, Víctor Morlan, acompanyat del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha presentat a Sarroca de Bellera l'estudi informatiu del nou tram de la N-260 entre Xerallo i el Pont de Suert. El pressupost d'aquesta obra superarà els 242 milions d'euros. Es tracta d'una obra faraònica que suposarà construir 9 viaductes i 2 túnels, el més llarg de 1.900 metres de longitud. L'inici de les obres al primer tram del Pont de Suert a Malpàs es preveu pel 2010. Pel que fa la resta s'ha enviat al Ministeri de Medi Ambient per declarar l'impacte ambiental.

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha parlat de la importància d'aquesta obra. Nadal ha dit que en un tram de poc més de 18 quilòmetres s'hi invertirà més de 240 milions d'euros. Aquesta obra suposarà reduir en uns 7 quilòmetres el tram actual.

El conseller Nadal ha explicat que aquesta obra, molt reivindicada pel territori, suposarà millorar no sols les comunicacions entre les comarques de l'Alta Ribagorça amb el Pallars Jussà sinó també entre dos comunitats autònomes; Catalunya i Aragó.

Nadal ha destacat la importància d'arribar a un acord totes les parts; administracions locals, Generalitat i Govern de l'Estat. Tant Nadal com Morlan han dit que les negociacions han estat llargues i complicades però finalment es va arribar a un acord entre totes les parts.

Morlan ha parlat d'altres 'colls d'ampolla' de la N-260 com ara el de Gerri de la Sal, variant que es preveu començar durant el 2009, la de la Pobla de Segur, en procés de redacció del projecte, i la de la seu d'Urgell, actualment en estudi informatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.