Successos

successos

BAIX PENEDÈS

Detinguts per haver robat en 17 empreses

Els arrestats havien sostret 7.200 euros, ordinadors, equips de música, material d'oficina, joguines i càmeres

Una extensa investigació dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès ha permès desmantellar un grup molt actiu que es dedicava a robar en empreses. El principal objectiu de la banda, formada per quatre joves, era aconseguir diners en efectiu. El grup estudiava de manera exhaustiva durant uns dies les empreses o les botigues que volia assaltar. Observaven els horaris de tancament, els accessos, les vies de fugida i l'hora de sortida dels treballadors, i per fer aquestes tasques es feien passar per clients. Posteriorment, entraven a robar fent un forat en una paret, al sostre o a la porta d'accés secundària i s'emportaven els diners i tot el material electrònic de petita mida que trobaven. Els Mossos han aconseguit relacionar-los amb disset robatoris, a Calafell, Roda de Berà, el Vendrell, Sant Pere de Ribes, Sabadell, Castelldefels i Vilafranca. Els arrestats, que ja han ingressat a la presó, havien sostret 7.200 euros, ordinadors, equips de música, material d'oficina, joguines i càmeres de fotos.

62 robatoris diaris en domicilis

Les dades dels primers sis mesos de l'any són reveladores. Si el 2010 va ser molt dolent pel que fa als robatoris amb força en domicilis –es van denunciar fins a 22.470 sostraccions, un 17% més que el 2009–, les xifres parcials del 2011 encara pinten pitjor: fins al 30 de juny s'han registrat 11.336 robatoris en habitatges a Catalunya, un 14% més que en el mateix període de l'any passat. Per invertir aquesta tendència, agreujada per l'increment de la violència en els robatoris –1,3 al dia–, els Mossos han presentat un programa específic per combatre aquesta tipologia delictiva. El nou pla, que es va posar en marxa l'1 de juliol, té com a gran novetat una potenciació de les investigacions dels robatoris per augmentar el nombre de detencions i de desarticulacions de bandes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.