Successos

TRÀNSIT

Més de 200 motoristes van ser denunciats el 2011 per infraccions a la demarcació

Els Mossos han utilitzat per primer cop al territori un aparell per mesurar la potència de les motos

L'any passat disset motoristes van perdre la vida

Els Mossos d'Esquadra van denunciar 224 motoristes per haver fet infraccions en els 85 controls que van dur a terme a les comarques gironines el 2011, i des de principi d'any ja són 11 els conductors denunciats en alguns dels set dispositius que s'han fet a la demarcació. L'arribada del bon temps incita el col·lectiu a llançar-se a la carretera i a circular, en alguns casos, excedint els límits de velocitat permesos o amb el vehicle manipulat perquè aconsegueixi una potència superior a la que marca el permís de conduir. Per detectar aquestes situacions, la Policia de la Generalitat enceta cada any, pels volts de Setmana Santa, una sèrie de controls els caps de setmana i els dies festius, emmarcats en l'anomenat dispositiu Premod. A part de la manipulació de la moto perquè corri més, altres infraccions comunes són avançaments en línia continua i en canvis de rasants, no portar la documentació en regla o portar els pneumàtics desgastats. En els controls, vehicles policials camuflats intenten filmar els motoristes, i els turismes amb radar busquen els que excedeixen el límit de velocitat. Ho fan coordinats des d'un punt de control, com el que es va establir ahir a la GI-682, la carretera sinuosa que uneix les localitats de la Selva de Lloret i Tossa de Mar, i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. El sotscap de Trànsit dels Mossos d'Esquadra a Girona, Joan Costa, va explicar que ahir es va utilitzar per primer cop a les comarques gironines el que es coneix com a banc de rodets, que és un aparell per mesurar la potència de les motos i verificar que no superen la permesa. Els conductors de motos i ciclomotors que enxampin conduint un vehicle amb una potència superior a la del permís de conduir se'ls multarà amb 500 euros i la retirada de 4 punts del carnet. L'any passat, disset motoristes van morir en accidents de trànsit a les carreteres gironines. Des de principi del 2012, n'han perdut la vida dos. El primer sinistre va ser el 13 de gener a Banyoles i, el segon, el 10 de març a Llagostera.

Dos ferits a l'AP-7, a Fogars de la Selva

L'ocupant d'un vehicle va resultar ferit greument i un seu acompanyant es va fer ferides lleus en un accident de trànsit ahir a les cinc de la tarda a l'AP-7, a l'altura de Fogars de la Selva. Les víctimes van sortir de via amb l'automòbil. El sinistre va obligar a tallar els dos carrils de l'autopista en sentit sud, la qual cosa va causar una retenció de 4 km.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.