Successos

policial

La Guàrdia Civil destapa 289 delictes i du al jutjat 408 imputats en un any

En el darrer any, el cos ha participat en 165 rescats i auxilis i ha comissat tabac de contraban valorat en 219.000 euros

Ha intervingut dos milions en divises

La Guàrdia Civil va intervenir durant el darrer any en la investigació de 289 delictes o faltes penals i, com a resultat, va posar a disposició judicial 271 detinguts i 137 imputats. Són dades que va presentar ahir el tinent coronel de la comandància de Girona, Josep Lluís Tovar, durant els actes de la festa patronal del cos, amb motiu de la festivitat del Pilar. Pel que fa als comisos de droga, Tovar va destacar que en un any han comissat 2,8 tones d'haixix, 41,5 quilos de cocaïna, 60.000 dosis d'èxtasi, 300 quilos de marihuana i una tona de plantes de marihuana, que són la suma de les moltes plantacions de cànnabis que s'han descobert aquest any.

La feina de la policia judicial i del servei d'informació va acabar amb la detenció de 40 persones i la imputació de 77 més, a través de 21 operacions en camps molts diversos: narcotràfic, suborns, estafes, robatoris de vehicles i maquinària pesada, tràfic d'influències, falsificació documental, blanqueig de capital, fraus a la seguretat social... Entre aquestes operacions s'inclou l'anomenada Matrioska Clotilde, que es va desenvolupar a Lloret de Mar.

El tinent coronel també va destacar que el servei marítim de l'Escala i el servei de muntanya de Puigcerdà han participat en 18 rescats i que la resta d'unitats van auxiliar 157 persones. Les infraccions administratives detectades van arribar a 2.000, la majoria en l'àmbit de competència de la Generalitat però també per la inspecció de Treball, Foment i Hisenda. En els darrers dotze mesos, s'ha comissat tabac de contraban valorat en 219.000 euros i, en l'àmbit del control de moviment de divises, s'han intervingut més de 2,8 milions d'euros i s'ha comissat material valorat en més d'un milió d'euros per infringir la llei de la propietat industrial. Entre l'aeroport de Girona i el port de Palamós, la Guàrdia Civil ha controlat i vetllat per la seguretat de dos milions i mig de passatgers.

Josep Lluís Tovar, que no va donar dades de totes les unitats d'especialistes del cos, va lloar la feina de tothom i va voler deixar clar, però, que a la comandància “si ningú és imprescindible tothom és necessari”.

LA XIFRA

2.000
infraccions
administratives ha detectat en el darrer any la Guàrdia Civil de Girona.
Les claus

Condecorat el comissari dels Mossos

tura soler

L'acte d'ahir va incloure la tradicional imposició de medalles i l'entrega de felicitacions a personal del cos que ha fet mèrits i membres d'altres cossos o ciutadans que han col·laborat amb la Guàrdia Civil. Aquest any, un dels condecorats va ser el comissari dels Mossos d'Esquadra Joaquim Belenguer. També hi va haver reconeixement per a Francisco Rigat Giménez, en Paquito, un home que sense haver estat mai guàrdia civil ha merescut ser polilla del cos per la seva vinculació des de nen. La imposició de condecoracions van ser a càrrec del tinent coronel Josep Lluís Tovar, el subdelegat del govern de l'Estat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el delegat del govern de la Generalitat, Eudald Casadesús. En els seus discursos, Tovar i Sánchez-Bustamante van destacar la capacitat d'adaptació de la Guàrdia Civil. “Ara ja no recorrem camins per buscar bandolers, però bussegem per la xarxa per trobar ciberdelinqüents”, va remarcar Tovar. “La Guàrdia Civil ha sabut assumir els canvis històrics i incorporar les novetats tecnològiques a la saviesa del seu personal i s'ha situat com un cos de seguretat de referència a Europa”, va apuntar Sánchez-Bustamante.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.