Successos

Figueres exigeix garanties al pàrquing inundat

L'alcaldessa no el deixarà obrir fins que acrediti que no pot tornar a passar

Una parella denuncia l'empresa Empark

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, no permetrà que el pàrquing públic inundat el passat 30 de novembre amb el temporal de llevant torni a obrir si no hi ha garanties de seguretat. L'alcaldessa ha demanat a l'empresa concessionària, Empark, que expliqui quins van ser els motius de la inundació a l'equipament del passeig Nou i que acrediti que no es pot tornar a inundar. “Hem de saber per què es va negar d'aquesta manera, si hi ha una errada tècnica de construcció, i acreditar que no pot tornar a passar”, diu Marta Felip.

L'alcaldessa també ha demanat a Empark quin protocol d'actuació es va dur a terme el dia dels aiguats “per garantir la seguretat de les persones”. Marta Felip ha exigit aquestes explicacions en conèixer que una parella, Jordi Darnés i Anna M. Isach, va haver de forçar la porta de l'ascensor de l'aparcament subterrani per poder-ne sortir en veure que l'aigua els arribava als genolls. Han denunciat l'empresa per presumpta negligència.

“Allà no hi havia ningú”

Segons ha explicat la parella, el dia 30 a les deu del matí volien baixar a la segona planta del pàrquing amb l'ascensor ja que tenien els regals d'aniversari de la seva filla a dins del cotxe. En cap moment van sospitar que hi pogués haver cap inundació ni van trobar cap advertiment de la concessionària però quan van començar a baixar, van sentir un gran “terrabastall”, l'ascensor va tremolar i va començar a entrar aigua a dins, que els va arribar fins al genoll. Havien quedat aturats entre la primera i la segona planta, i en Jordi i l'Anna van reaccionar forçant les portes i enfilant-se per sortir. La parella ha presentat una denúncia als Mossos i ha enviat un requeriment a Empark. “Això és una negligència. Presumptament l'empresa no va actuar correctament”, explica l'Anna, que també es queixa que fins tres quarts d'hora més tard no va arribar un operari d'Empark. “Allà no hi havia ningú”, recalca.

La parella vol que es depurin responsabilitats perquè no torni a passar i recorden que hi ha tretze famílies que s'han quedat sense cotxe per culpa de la inundació que va cobrir tota la segona planta de l'aparcament. Tenen clar que l'empresa no va fer res “per evitar que passés una desgràcia” i lamenten que en un primer moment l'ajuntament no va actuar i que a hores d'ara no han pogut parlar amb cap responsable d'Empark.

L'alcaldessa va explicar que del registre de trucades que els ha fet arribar at Empark es desprèn que “van veure que entrava aigua, van avisar els Bombers, però en cap cas van inhabilitar els accessos”. Per això, “seguirà demanant el que s'hagi de demanar perquè entenem que és una negligència”. Aquest diari va intentar posar-se en contacte amb Empark ahir sense èxit.

Ahir es va fer una reunió tècnica a l'ajuntament per fer una avaluació global de danys tant públics com particulars a la ciutat. També es van coordinar els treballs per demanar les línies d'ajuts que hi ha disponibles pels danys causats per la llevantada. A Figueres, les afectacions més importants van ser el gran esvoranc de la Rambla i la inundació de l'aparcament subterrani del Passeig Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia