Successos

Mor una submarinista de 24 anys mentre feia una immersió a Tossa de Mar

La jove, veïna de Cerdanyola del Vallès, va perdre el coneixement dins de l'aigua

Li va fallar el material que duia quan estava davant de la platja de Mar Menuda

Una jove de 24 anys i veïna de Cerdanyola del Vallès va perdre la vida ahir mentre practicava submarinisme a Tossa de Mar. Els fets van tenir lloc tocades les dues de la tarda, quan el telèfon d'emergències va rebre l'avís que hi havia una submarinista inconscient a la zona de la Mar Menuda. Es tractava d'una dona que, per causes que es desconeixen i segons les primeres informacions, va perdre el coneixement mentre realitzava immersió amb un altre submarinista. Aquest company la va treure de l'aigua i ràpidament va demanar auxili. Amb l'ajuda d'un caiac que duien uns joves que estaven a la zona i, després, d'una barca de pesca que en aquell moment hi havia a prop van portar la noia fins a la platja. Un cop allà, els serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) li van estar realitzant sense èxit les tasques de reanimació i, malauradament, van confirmar la mort. Al voltant de les cinc de la tarda es va realitzar l'aixecament del cadàver.

Segons informacions de l'ACN, la submarinista es trobava fent una classe de submarinisme amb el seu instructor per aquesta zona. Es tracta d'un espai amb poca profunditat. Tot indicaria que el material que portava li va fallar i va provocar que la noia perdés el coneixement.

A banda del SEM, que va enviar una ambulància i un helicòpter medicalitzat, es van desplaçar al lloc dels fets tres dotacions dels Bombers de la Generalitat per donar suport als serveis sanitaris, efectius de la policia local i efectius de la policia judicial dels Mossos, que es van fer càrrec de les diligències judicials.

LA DATA

14.09.14
És el dia
que va morir el darrer submarinista al litoral gironí. Va ser un jove de 23 anys veí de Lloret de Mar

LA XIFRA

5
submarinistes
van perdre la vida durant el 2014 a les comarques gironines: a Tossa de Mar, l'Estartit i Blanes.

Primera mort durant el 2015 al litoral gironí

La jove de Cerdanyola és la primera víctima mortal d'aquest any fent submarinisme a les comarques gironines. Al llarg del 2014, cinc submarinistes van perdre la vida a Tossa de Mar, l'Estartit i Blanes. La darrera mort precisament també va tenir lloc a la comarca de la Selva, quan un jove de 23 anys i veí de Lloret de Mar va morir a mitjan setembre mentre feia pesca submarina a la cala Sant Francesc de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia